Pizzakalács
sponsored links
Tegnap a házi pizzatésztáról írtam. Amikor elõször készítettem el, fél kg lisztbõl dagasztottam le a tésztát. Nagyon sok lett, így fele tésztát kinyújtottam, és nem túl vastagon megkentem a pizzaszósszal, amit a pizzához készítettem, de ha van otthon melegszendvicskrém konzerv az is jó választás hozzá. Spricceltem rá egy kis olivaolajat és feltekertem mint egy beiglit. Aztán kisütöttem, kb. 180 fokos sütõben.
Bár csak hirtelen vezérelt ötlet volt, nagyon jól sikerült, a BL 80-as lisztbõl dagasztott tészta, nagyon finom puha maradt napokig, nem száradt ki. Finom volt és az én drágám tízóraira vitt magával pár szeletet.
25 dkg BL 80 liszt
1,25 dl víz
1 evõkanál olivaolaj ...
Hozzávalók:
1,25 dl víz
1 evõkanál olivaolaj ...