PizzaBoy ? Kijevi csirkemell, steak burgonya, virsli, fasirt
sponsored links
TĂșl vagyunk a hĂ©tfĂ”n, enyĂ©m a lehetĂ”sĂ©g, hogy egy Ășjabb hasznos tapasztalatot osszak meg veletek. Az Ă©tel, pontosabban Ă©telek, amik szĂłba fognak kerĂŒlni, nem pont ma, csĂșsztak le a torkomon, de minden szempontbĂłl van aktualitĂĄsa a rendelĂ©snek. Furcsa, kicsit nyakatekert mondat az elĂ”zĂ”, viszont mindjĂĄrt megĂ©rtitek, mire is gondolok. A PizzaBoy pĂĄrszor mĂĄr feltĂ»nt az oldalon, igaz nem mostanĂĄban Ă©s csak pizzĂĄval. Most a csirkĂ©jĂ© lesz a fĂ”szerep, illetve egy kĂ©t dolog mĂ©g szĂłba fog kerĂŒlni, amit a fĂ”zelĂ©kĂŒnk tetejĂ©re kĂ©rhetĂŒnk, ha ebbĂ”l a kategĂłriĂĄbĂłl vĂĄlasztunk. Az összeĂĄllĂtĂĄs kicsit fura lehet, de ez a mĂĄrcius vĂ©gĂ©ig tartĂł akciĂłjuknak köszönhetĂ”. SzĂłval 3 doboz, az elsĂ” szĂĄmĂșban kijevi csirkemell, steak burgonya, a következĂ” kettĂ”ben pedig sĂŒlt virsli Ă©s fasĂrtocskĂĄk. A virsli Ă©s a fasir, mivel fĂ”zelĂ©kĂŒnk nem igen akadt, a sör mellĂ© valĂł ropit prĂłbĂĄlta helyettesĂteni.
EsztĂ©tika,megjelenĂ©s: NĂ©zzĂŒk elĂ”ször az elÔételeket. A virsli kis dobozban Ă©rkezik, alatta egy salĂĄtalevĂ©l. HĂĄrom darab kĂ©pez egy adagot, mind a 3 beirdalva, ĂĄtsĂŒtve kerĂŒlt a dobozba. A virslik összetevĂ”i ĂĄltalĂĄban szĂ©pen össze vannak dolgozva, Ăgy maximum a szĂn Ă©s az ĂĄllag alapjĂĄn következtethetĂŒnk a hĂșstartalomra. EnnĂ©l a virslinĂ©l ez a kĂ©t összetevĂ” arrĂłl ĂĄrulkodik, hogy egy igen alacsony hĂșstartalmĂș virslivel van dolgunk. A fasirtok hasonlĂł mĂłdon vannak tĂĄlalva. Itt az adag több darabbĂłl ĂĄll, Ă©s elĂ©g gusztĂĄn is nĂ©znek ki. A fĂ©lbevĂĄgott fasĂrtot ĂĄbrĂĄzolĂł kĂ©p alapjĂĄn viszont itt sem jobb a helyzet, de az esĂ©ly megvan, hogy nem lesz szörnyĂ» Ăze. El is Ă©rkeztem a lĂ©nyegig, kijevi csirkemell, steak burgonya. A burgonyĂĄnĂĄl semmi kĂŒlönleges, kisebb nagyobb darabok, a kisebbek lĂĄthatĂłan ropogĂłsra sĂŒlve. KĂŒlön fĂ»szert nem fedeztem fel rajta, se nem piros se nem fekete pöttyös Ăgy egyĂ©rtelmĂ»en nem fĂ»szeres köretrĂ”l van szĂł. A hĂșs fĂ©lbevĂĄgva, kerĂŒlt a dobozba, hisz Ăgy mutat a legjobban. Vastag, sötĂ©tbarnĂĄra pirult bunda, alatta lĂĄthatĂłan nem papĂrvĂ©kony hĂłfehĂ©r csirkemell. SĂŒtĂ©s utĂĄn a fĂ»szeres, vajas sajt kifolyt a burgonyĂĄra, Ăgy gusztusosan mutat, talĂĄn itt nem lesz problĂ©ma.
Pont:7/10
ĂzvilĂĄg: A virsli Ăze, hogy is mondjam finoman, nem a legjobb. A tavaly Ă©v vĂ©gĂ©n összedobott, nagy virsli tesztĂŒnkben, nem igazĂĄn kerĂŒlt volna elĂ”kelĂ” helyre. Az izĂ©t a sĂŒtĂ©s kicsit feldobta, de amĂșgy ilyesmit a tecso sajĂĄt mĂĄrkĂĄs termĂ©kei között talĂĄlhatunk. A fasĂrt, lĂ©nyegesen mĂ©lyebb gondolatokat vĂĄltott ki belĂ”lem. Ăze jĂłformĂĄn nincs, viszont, ahogy kĂ©zbe vesszĂŒk elkezd csöpögni belĂ”le az olaj. VĂ©lhetĂ”en nem hideg olajban kezdtĂ©k el kisĂŒtni, Ăgy a problĂ©ma az összetĂ©telben lehet. A sok hĂșst helyettesĂtĂ” szĂłja, Ășgy beszĂvja az olajat, hogy egy teljes adag elfogyasztĂĄsa utĂĄn, nincs az az ember, akinek problĂ©mĂĄja lesz a trĂłnon. NĂĄlam ez a fogyasztĂĄsra alkalmatlan kategĂłria. A hĂșsnĂĄl mĂĄr lĂ©nyegesen derĂ»sebb a helyzet. A bunda Ăzes, az nem ĂĄzott el az olajban. A csirke nem papĂr vĂ©kony, Ăgy szaftos tudott maradni. A benne lĂ©vĂ” fĂ»szeres vaj, nem kĂ©pvisel erĂ”teljes, intenzĂv Ăzt, inkĂĄbb a sajt az aminek az Ăze uralja a fogĂĄst. Ez minden bizonnyal egy zsĂrosabb trappista lehet, az a rĂ©sze, ami rĂĄfolyt a steak burgonyĂĄra, az egĂ©szen lenyĂ»gözĂ”. A hĂșsnĂĄl is sikerĂŒlt azĂ©rt hibĂĄzniuk, egy kĂ©t falat, olyan sĂłs volt, mintha leesett volna a sĂłtartĂł teteje. A steak burgonya, na az az, amit eltalĂĄltak, mondjuk nem fĂ»szereztĂ©k, de nem is sĂłztĂĄk el.
Pont:6/10
MennyisĂ©g: Ha az egĂ©sz menĂŒt nĂ©zzĂŒk, akkor ez egy tisztessĂ©ges adag. ElsĂ”sorban igazĂĄbĂłl a pontok is a hĂșsnak szĂłlnak, Ăgy errĂ”l kĂŒlön Ă©rdemes ejtenem pĂĄr szĂłt. A köret bĂ”sĂ©gesen elegendĂ”, de ez azt hiszem nem meglepetĂ©s. A hĂșs kĂ©t kisebb tenyĂ©rnyi szelet lehet feltekerve, ami a sajttal kiegĂ©szĂŒlve szintĂ©n elegendĂ”nek kell, hogy legyen. Ez a kijevi, steak burgonya kombĂł, egy laza ebĂ©dnek megteszi, azĂ©rt abban biztosak lehetĂŒnk, hogy kajakĂłmĂĄt nem fog eredmĂ©nyezni. A virsli amĂșgy egy jĂłfĂ©le fĂ”zelĂ©khez elegendĂ” feltĂ©t lehet, esetleg egy kĂ©t tĂŒkörtojĂĄssal kiegĂ©szĂŒlve mĂ©g magĂĄban is megĂĄllnĂĄ a helyĂ©t. A fasĂrttal kapcsolatban viszont a mennyisĂ©g tekintetĂ©ben azt tudom mondani, hogy bĂĄr nem olyan nagy egy ilyen fasĂrt, de az is több, minit sok.
Pont:6/10
KiszĂĄllĂtĂĄsi idĂ”: Na nĂ©zzĂŒnk, hogy mit is ĂgĂ©rnek nekĂŒnk, mikor megrendeljĂŒk az Ă©telt. Hmmm… “KISZĂLLĂTĂSI IDĂ MAXIMUM 39 PERC” ez pontosan Ăgy szerepel az oldalukon. Azt hiszem ki fogjĂĄtok talĂĄlni, nem sikerĂŒlt nekik ezt teljesĂteni. 50 perc telt el a rendelĂ©s feladĂĄs Ă©s a kaputelefon megszĂłlalĂĄsa közben. Ezekbe a jĂłl csengĂ” kijelentĂ©sekbe, elĂ©g gyakran beletörik a gyorsĂ©ttermek bicskĂĄja, bĂĄr az is lehet, hogy nem a pĂĄr hĂĄztömbbel arrĂĄbb lĂ©vĂ” egysĂ©gĂŒkbĂ”l Ă©rkezett a kaja, hanem a budaibĂłl, mert akkor jĂł ötletnek tĂ»nt.
Pont:3/10
Ăr/Ă©rtĂ©k: Minden bizonnyal azt hiszitek, hogy most jön az, hogy mennyi pĂ©nzt elkĂ©rtek, ezĂ©rt a sok finomsĂĄgĂ©rt, amire rĂĄadĂĄsul mĂ©g az ĂgĂ©rthez kĂ©pest egy csomĂłt is kellet vĂĄrnom, de nem. A hĂłnap vĂ©gĂ©ig tartĂł kuponos akciĂłjuknak, köszönhetĂ”en a kijevi 1290 forint helyett 490 forintomba kerĂŒlt. Ez ĂĄm az igazi ĂĄr Ă©rtĂ©k arĂĄny bajnok kaja, mĂ©g a sĂł problĂ©mĂĄkkal Ă©s a plusz 11 perces szĂĄllĂtĂĄsi idĂ”vel is. Mivel szĂŒksĂ©ges elĂ©rni a rendelĂ©snek a 990 forintot, Ăgy jött a virsli Ă©s a fasĂrt golyĂłcskĂĄk. Nem titok, ment egy darabig a matek, mivel lehetne a legolcsĂłbban megĂșszni, de Ăgy hogy a virsli 240 ami azĂ©rt szĂ©p ĂĄr, a fasĂrt pedig 350, ami pedig kifejezetten rablĂĄs, Ăgy 1080 forintba kerĂŒlt, ez a fejedelmi lakoma. Azt hiszem, hogy ezek utĂĄn a megrĂĄzkodtatĂĄsok utĂĄn, javaslom, hogy maradjatok a pizzĂĄnĂĄl, ahhoz Ă©rtenek PizzaBoy -Ă©k.
Pont:8/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30