Pizza és sajt avagy Ismerlek má benneteket
sponsored links
Ma, én ezt kívántam, gondolom, most meg Ti kívánjátok, hm..ez van, illetve nincs ?
OLÍVÁS PIZZA, 4SAJTTAL
OLÍVÁS PIZZA, 4SAJTTAL
Hozzávalók:
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztõ
2,5 dl víz
1 tk. kristálycukor
1 kk. õrölt kömény
1 tk. kristálycukor
1 kk. õrölt kömény
5 ek. olívaolaj
1 tk. só (kb.)
15-20 szem fekete olívabogyó
25 dkg koktélparadicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
25 dkg koktélparadicsom
Mozzarella
Gorgonzolla
Grana Padano
Edami tipusu sajt (nagy lyukú)
a sajtok kedvünkre való mennyiségben illetve fajtájúak lehetnek
a sajtok kedvünkre való mennyiségben illetve fajtájúak lehetnek
bazsalikom
Az élesztõt 2,5 dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
Az élesztõt 2,5 dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
Az olívabogyót alaposan lecsepegtetjük, aztán apróra összedaraboljuk.
A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk az felfuttatott élesztõt, és az aprított olajbogyót, az õrölt köményt) begyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
A így kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztünk. (Ebbõl a mennyiségbõl nekem 4 adag, kb.22 cm átmérõjû pizza jött ki.)
A sütõt 220 fokra bemelegítjük.
A tepsit, sütõlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenünk olívaolajjal, majd ezen nyújtjuk ki a pizzáinkat, csak kézzel lapítgatva, nem sodrófával!
Ezután jöhetnek a feltétek, ami természetesen kedvünkre való lehet; én most sajtot akartam sok sajtot, kötve a klasszikusokhoz, legalább 4 félét, és friss, édes, koktélparadicsomot.
Friss bazsalikomot pedig csak a végén raktam rá, a még forró pizzára, és a Grana Padano sajt is akkor került rá.
...és mielõtt bárki, -hiába tartozik az Arandrágabarátim közé-, megkérdezné? már nincs, elfogyott, vége, nem tudok küldeni, nem kell érte jönni, nix, semisenincs, elvitte a cica, nem magyarázkodom...
A lisztet átszitáljuk, megsózzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk az felfuttatott élesztõt, és az aprított olajbogyót, az õrölt köményt) begyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni, hozzáadjuk az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
A így kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztünk. (Ebbõl a mennyiségbõl nekem 4 adag, kb.22 cm átmérõjû pizza jött ki.)
A sütõt 220 fokra bemelegítjük.
A tepsit, sütõlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenünk olívaolajjal, majd ezen nyújtjuk ki a pizzáinkat, csak kézzel lapítgatva, nem sodrófával!
Ezután jöhetnek a feltétek, ami természetesen kedvünkre való lehet; én most sajtot akartam sok sajtot, kötve a klasszikusokhoz, legalább 4 félét, és friss, édes, koktélparadicsomot.
Friss bazsalikomot pedig csak a végén raktam rá, a még forró pizzára, és a Grana Padano sajt is akkor került rá.
...és mielõtt bárki, -hiába tartozik az Arandrágabarátim közé-, megkérdezné? már nincs, elfogyott, vége, nem tudok küldeni, nem kell érte jönni, nix, semisenincs, elvitte a cica, nem magyarázkodom...