Pizza variációk

2011-11-18

sponsored links


Szeretek pizzát sütni, mert a tésztát nagyon hamar össze lehet állítani, a feltéteket is sokféleképpen szoktam variálni és mindig hamar elfogy.:) Egy dolgot nem szeretek benne, hogy várni kell, hogy megkeljen a tészta. Ezért, úgy szoktam, hogy reggel elkészítem a tésztát, így ebédig vagy délutánig van ideje kelni. Minél tovább kel a pizzatészta annál finomabb lesz a végeredmény!
Nálunk mindenkinek megvan a kedvence, párom az ananászosért rajong, én a margherita pizzát és a hagymás változatokat szeretem. A pizza alap egy bevált recept, azon soha nem szoktam változtatni. Bár nem lesz autentikus a pizzánk, ha paradicsomszósz helyett mással kenjünk meg, de nekem nagyon ízlik tejföllel vagy fokhagymás tejföllel megkenve is.:) A feltétekrõl nem írnék hosszan, hisz ízlések és pofonok, egy dologra érdemes figyelni, hogy harmonizáljanak az ízek, ne dobáljunk mindenfélét a pizzára.:)

Pizzatészta (alap)

Hozzávalók: (2 tepsi)
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztõ
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál só  ...

Folytats a blogon ... mezesotthon.blogspot.com/2011/11/pizz...

sponsored links

Keres?s