Pizza teljes kiõrlésû tönkölylisztbõl
sponsored links
Tavaly bukkantam erre az isteni finom pizzareceptre Marisznál. Sokszor sütöttem azóta, hol friss élesztõvel, hol szárítottal. Melyiknek mi a jelentõsége, miben különbözik az egyikkel vagy másikkal dagasztott tészta? A recept legvégén elárulom.
A hozzávalók mennyiségét negyedeltem egy kis (szerintem normál) méretû tepsihez. Marisz két gáztepsi mérethez adta meg az alapanyagokat, nekünk az sok, ennyit nem bírunk megenni, így rendre osztom kettõvel vagy néggyel az õ adagját, attól függõen, hányan vagyunk. Most éppen negyedeltem, ez két személynek bõven elég egy filmnézõs délutánhoz, jófajta vörösborral. :)
20 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1 dl langyos víz
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál xilit
2 evõkanál olívaolaj ...