Pizza tekercs paleosan

2014-02-14

sponsored links

Hozzávalók:pizzakorong0

  • 1 kg darált hús (a legautentikusabb 0,5 kg marha- és 0,5 kg sertéshúsból, de lehet csak darált sertés, vagy akár csirkemell, illetve darált pulyka is!)
  • Fûszerek:
    • 2 fej vörös hagyma pépesen
    • Fokhagyma pépesítve vagy granuláltan – bõségesen
    • Só, õrölt bors, paprika por (lehet csípõs is!)
  • 3 db tojás
  • 15-20 dkg paradicsompüré, ehhez szórt fûszerekkel – fokhagyma por, majoránna vagy bazsalikom
  • 6 evõkanál szezámliszt (pellet)
  • 10 dkg kemény sajt (Leginkább – az elérhetõ ára miatt – lengyel parmezán sajtot szoktam használni!)

Elkészítés:

  • A darált húst a fent felsorolt fûszerekkel és a 3 db tojással alaposan keverd össze
  • Ezután dolgozd át a “tésztát” a szezámliszttel
  • Egy fóliával kibélelt tepsire vékonyan kend fel a “tésztát”, majd kend meg paradicsompürével
  • A paradicsompürés réteget szórd meg fokhagyma porral és majoránnával vagy bazsalikommal
  • A fólia segítségével tekerd fel a tésztát, és egy jó éles késsel vágjál tekercs darabokat
  • Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezd el a tekercseket, és a tetejét szórd meg némi szezámliszttel, hogy majd jó ropogósra süljenek
  • Forró sütõben kb. 25 perc alatt sül az étel ropogósra

pizzakorong1pizzakorong2pizzakorong3pizzakorong4pizzakorong5pizzakorong6pizzakorong01


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21184

sponsored links

Keres?s