Pizza tekercs paleosan
sponsored links
- 1 kg darált hús (a legautentikusabb 0,5 kg marha- és 0,5 kg sertéshúsból, de lehet csak darált sertés, vagy akár csirkemell, illetve darált pulyka is!)
- Fûszerek:
- 2 fej vörös hagyma pépesen
- Fokhagyma pépesítve vagy granuláltan – bõségesen
- Só, õrölt bors, paprika por (lehet csípõs is!)
- 3 db tojás
- 15-20 dkg paradicsompüré, ehhez szórt fûszerekkel – fokhagyma por, majoránna vagy bazsalikom
- 6 evõkanál szezámliszt (pellet)
- 10 dkg kemény sajt (Leginkább – az elérhetõ ára miatt – lengyel parmezán sajtot szoktam használni!)
Elkészítés:
- A darált húst a fent felsorolt fûszerekkel és a 3 db tojással alaposan keverd össze
- Ezután dolgozd át a “tésztát” a szezámliszttel
- Egy fóliával kibélelt tepsire vékonyan kend fel a “tésztát”, majd kend meg paradicsompürével
- A paradicsompürés réteget szórd meg fokhagyma porral és majoránnával vagy bazsalikommal
- A fólia segítségével tekerd fel a tésztát, és egy jó éles késsel vágjál tekercs darabokat
- Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezd el a tekercseket, és a tetejét szórd meg némi szezámliszttel, hogy majd jó ropogósra süljenek
- Forró sütõben kb. 25 perc alatt sül az étel ropogósra