Pizza - tejfölös kéksajtos
sponsored links
Pizzaaaa... Megint! :) De hogy miért is? Hát mert most épp borongósra vette a figurát az idõ és úgy gondoltam muszáj egy kis nyarat csenni a mai napba. ...is :) Most nem a megszokott paradicsomos alappal készült, hanem jó kis zöldfûszeres tejföllel. ...és sajttal ...és sok hagymával.
Hozzávalók 4 kis pizzához; 2 személyre:
A tésztához:
6 dl kenyérliszt BL80
2,5 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztõ
2 ek. olívaolaj
1 tk. cukor
só
2 tk. házi fûszerkeverék (bazsalikom, oregánó, majoránna, kakukkfû, borsikafû, zsálya és rozmaring keveréke)
A feltéthez:
4 nagy ek. tejföl
1 tk. házi fûszerkeverék (mint fent)
2 gerezd fokhagyma
só
3 szelet sült sonka
kis darab házi kolbász felkari
1 szál újhagyma
fél kaliforniai paprika
kis darab kéksajt
reszelt Edami
- A tésztához a lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a sót, fûszereket. Az élesztõt egy kanál liszttel és cukorral felfuttatjuk.
- A felfutott élesztõt az olívaolajjal együtt a fûszeres liszthez adjuk és összeállítjuk a tésztát. Dagasztani nem kell. Lekenjük olajjal, majd letakarva, langyos helyen ~30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- A sütõt elõmelegítjük 200 °C-ra, egy nagy tepsit lefedünk sütõpapírral.
- A tésztát lisztezett deszkán négy részre osztjuk, majd kézzel egyenként ~15x20 cm-es téglalappá igazítjuk. Tepsibe tesszük õket és percet pihentetjük.
- Míg a tészta pihen, a tejfölt kikeverjük sóval, fûszerekkel és a reszelt fokhagymával. A sonkát, kolbászt felkockázzuk. A hagymákat felkarikázzuk, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
- A kis pizzákat megkenjük a tejfölös szósszal, majd elrendezzük rajtuk a felaprított sonkát, kolbászt, zöldségeket. Rámorzsoljuk a kéksajtot, majd reszelt sajttal beborítjuk.
- Elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük.