Pizza (SK-Zsolti)
sponsored links
Hozz?val?k:
50 dkg finomliszt
1,5 dkg friss ?leszt? (nekem 3/4 csomag sz?r?tott)
300 gramm langyos v?z
1 csipet cukor
1 ek. olivaolaj
15 gramm s?
Felt?tnek pedig ami csak tetszik! :-)
Nekem most v?kony kolb?szkarik?k, cs?kozott bacon, pizza sz?sz ?s v?konyra szeletelt lilahagyma ker?lt r?, na meg persze sima ?s f?st?lt sajt reszelve
Elk?sz?t?s:
Bevallom ?szint?n, hogy ?n az olaj kiv?tel?vel a t?szzta hozz?val?it egyb?l a konyhai robotg?p ?stj?be m?rem, s amikor m?r majdnem ?ssze?llt a t?szta, akkkor hozz?csorgatom az oliv?t is. Sz?pen kidolgoztatom, s az ?gy kapott t?sztagomb?cot olajos k?zzel megigazgatom ?s egy t?lba t?ve letakarom, f?lre teszem egy ?r?t pihenni. azt?n tepsibe nyomkodom, ami nekem pont akkora m?ret?, hogy egy j? centi vastag t?szt?ja lesz a pizz?mnak. Letakarva ?jabb f?l ?r?nyi pihen? k?vetkezik, majd megpakolom minden j?val, ?s el?meleg?tett s?t?ben nagy l?ngon 15-20 percet s?l.
K?sz?net az alaprecept?rt az SK konyh?b?l Eisler Zsoltinak!