Pizza Serrano - Manchego sajttal és rukolával
sponsored links
Nagyon sok újat úgy érzem, már nem tudok "felfedezni" a pizza sütéssel kapcsolatban.
Mind az olasz típusú, mind az amerikai típusú pizza tésztám kiváló, úgyhogy leginkább az alakzat tekintetében illetve a feltétek variálásában igyekszem kibontakozni, hogy legyen mindig új a nap alatt. Szinte minden pizza bejegyzésemnél kihangsúlyozom, hogy a pizza sütés kiváló alkalom arra, hogy mindenfélével megrakjuk a pizza tésztát, ugyanakkor az íz és szín összhang nem elhanyagolható.
Ez most egy prémium pizza, ilyen pizzát ritkán sütök ad hoc, hiszen azért nálam sincsen minden nap elfekvõben egy Serrano sonka, Manchego sajt és friss rukola.
A Kiskifliben, amikor a vendégek megkérdezték, hogy milyen sonkát, sajtot és zöldséget ajánlok egy szendvicsbe, illetve melyik feltét melyikkel passzol, arról beszéltem, hogy egyes térségek alapanyagai miért passzolnak jól egymáshoz.
Történetesen itt a Pármai és a Serrano sonka illetve a Parmigiano Reggiano (vagy még inkább a Pecorino Romano) és a Manchego sajt. Szerintem a sonkákban és sajtokban is kiérzik egy térség és egy nemzet temperamentuma. A sok hasonlóság mellett a spanyolok még temperamentumosabbak, szenvedélyesebbek, erõszakosabbak. A Serrano sonka még színében is sokkal ...