Pizza salsa verde

2013-07-15

sponsored links


A zsemlék után végre felavattuk a kemencénket pizzasütés szempontjából is. Jelesre vizsgázott, tökéletesre sült a tészta, a széle finom ropogós, a bélzete igazi könnyû, pihe-puha, ízre isteni finom. Nagyon meg vagyunk elégedve :)

A salsa verde, avagy a zöld szósz mexikói specialitás, melynek több változata is van. Az egyik változat, a szardellás, körülbelül így néz ki, ahogyan én is készítettem. Egyszer egy német folyóiratban láttam ilyen pizzát, azóta is készülök rá, hogy elkészítsem.
Nagyon különleges, izgalmas, erõteljes ízvilág. A szardella nagyon sós, ezért sót még véletlenül se adjunk az ételhez. A pizzatésztát hagyományos módon is készíthetjük, én egy jóval egészségesebb, reform alapot készítettem.
Azért vigyázni kell, így is elég nehéz étel!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 35 dkg teljes kiörlésû liszt
  • 15 dkg kenyérliszt
  • 4 evõkanál kókuszzsír
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál nádcukor ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2013/07/pizza-...

sponsored links

Keres?s