Pizza salsa verde
sponsored links
A zsemlék után végre felavattuk a kemencénket pizzasütés szempontjából is. Jelesre vizsgázott, tökéletesre sült a tészta, a széle finom ropogós, a bélzete igazi könnyû, pihe-puha, ízre isteni finom. Nagyon meg vagyunk elégedve :)
A salsa verde, avagy a zöld szósz mexikói specialitás, melynek több változata is van. Az egyik változat, a szardellás, körülbelül így néz ki, ahogyan én is készítettem. Egyszer egy német folyóiratban láttam ilyen pizzát, azóta is készülök rá, hogy elkészítsem.
Nagyon különleges, izgalmas, erõteljes ízvilág. A szardella nagyon sós, ezért sót még véletlenül se adjunk az ételhez. A pizzatésztát hagyományos módon is készíthetjük, én egy jóval egészségesebb, reform alapot készítettem.
Azért vigyázni kell, így is elég nehéz étel!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg teljes kiörlésû liszt
- 15 dkg kenyérliszt
- 4 evõkanál kókuszzsír
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál nádcukor ...