Pizza pármai sonkával, rukkolával, parmezánnal kétféleképpen
sponsored links
A férjem kedvenc pizzája, kezdem úgy érezni, hogy most már az enyém is. Annyira nagyszerû az ízek kombinációja ebben a pizzában. A feltétek nagy része pedig frissen kerül rá, nem az alappal együtt sül.
Jó adag pizza tésztát gyúrtam be, 5 db 30 cm-es pizza elkészítéséhez elegendõt, hiszen ötféle pizzát terveztem.
350 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
20 g friss élesztõ
4 dl víz (hideg csapvíz)
65 gr olívaolaj
15 gr finom só
1 evõkanál porcukor
A vízben elkeverem és feloldom az élesztõt és a porcukrot. Nem futtatom fel, hanem azonnal elkeverem a többi alapanyaggal, de még nem dagasztom, csak összeállítom a tésztát. Kelesztõ tálban 10 percig lefedve hagyom pihenni.
Egy evõkanál olajat elkenek a munkalapon és könnyedén megdagasztom a tésztát. A tálban letakarva pihentetem 10 percig, majd olajos felületen újra, könnyedén megdagasztom.
A tészta egyre ruganyosabb, egyre bársonyosabb lesz, illetve a dagasztások folyamán egyre...
350 g finomliszt (BL 55)
250 g kenyérliszt (BL 80)
20 g friss élesztõ
4 dl víz (hideg csapvíz)
65 gr olívaolaj
15 gr finom só
1 evõkanál porcukor
A vízben elkeverem és feloldom az élesztõt és a porcukrot. Nem futtatom fel, hanem azonnal elkeverem a többi alapanyaggal, de még nem dagasztom, csak összeállítom a tésztát. Kelesztõ tálban 10 percig lefedve hagyom pihenni.
Egy evõkanál olajat elkenek a munkalapon és könnyedén megdagasztom a tésztát. A tálban letakarva pihentetem 10 percig, majd olajos felületen újra, könnyedén megdagasztom.
A tészta egyre ruganyosabb, egyre bársonyosabb lesz, illetve a dagasztások folyamán egyre...