Pizza Prosciutto di Parma

2014-02-01

sponsored links





Mostanában talán még színesebben étkezünk, mint általában. Jó passzban érzem magam, könnyen jönnek az ötletek és jó kedvvel, gördülékenyen megy a megvalósítás is. 
Persze az is rátesz egy lapáttal, hogy ?amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten?, azaz mintha mostanában gyakrabban hallanám élõszóban is, nem csak az üres tányérok jeleznék, hogy ez most tényleg nagyon finom volt. Hozzá vannak szokva, hogy jól mûködik a lakáséttermünk, nem könnyû már olyan meglepetést okoznom, hogy hangos szóval illessenek, mégis mostanában többször sikerül.

Valamit kevés macerával akartam készíteni ebédre, a legfõbb szempont az volt, hogy minden legyen hozzá itthon. Gondolkodtam, hogy volt mostanában sok halétel, sült, szendvics, saláta és Tex Mex, akkor most következzen újra pizza!

Bedagasztottam jól bevált pizza tésztámat, amit immár több tízezren sütnek. Annyi elismerést kaptam már érte, mint csillag az égen:


Hosszú ideje vezeti már a listát a legnézettebb receptjeim között. J

Hála Istennek, mindig tartok lefagyasztva bevált paradicsomszószomból olyan helyzetekre, amikor nincs idõm vagy kedvem foglalkozni vele:

Egyszerû téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.



A megformázott pizza tésztát megkentem a paradicsomszósszal, gazdagon megraktam mozzarella szeletekkel, megszórtam apróra vágott aszalt paradicsommal, morzsolt oregánóval és bazsalikommal.
240 C fokon 12 percig sütöttem. 



2 perc pihentetés után 4 szelet Pármai sonkát fektettem rá, majd olasz salátakeveréket halmoztam a közepére és félbevágott koktélparadicsomokkal koronáztam meg.

A sietség hevében a képrõl lemaradt, de pecorino romano forgácsok is kerültek rá.

Igazi ínyenc pizza, amolyan non plus ultra. Mindenki nagyon szereti a családban, de igazából a férjem elsõ számú kedvence! J




A pizza sütés fortélyairól itt gyûjtöttem össze néhány eljárást és jó tanácsot, úgyhogy ide is érdemes benézni:

Házi pizzasütés lépésrõl, lépésre




Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s