Pizza Prosciutto di Parma
sponsored links
Mostanában talán még színesebben étkezünk, mint általában. Jó passzban érzem magam, könnyen jönnek az ötletek és jó kedvvel, gördülékenyen megy a megvalósítás is.
Persze az is rátesz egy lapáttal, hogy ?amilyen az adjonisten olyan a fogadjisten?, azaz mintha mostanában gyakrabban hallanám élõszóban is, nem csak az üres tányérok jeleznék, hogy ez most tényleg nagyon finom volt. Hozzá vannak szokva, hogy jól mûködik a lakáséttermünk, nem könnyû már olyan meglepetést okoznom, hogy hangos szóval illessenek, mégis mostanában többször sikerül.
Valamit kevés macerával akartam készíteni ebédre, a legfõbb szempont az volt, hogy minden legyen hozzá itthon. Gondolkodtam, hogy volt mostanában sok halétel, sült, szendvics, saláta és Tex Mex, akkor most következzen újra pizza!
Hosszú ideje vezeti már a listát a legnézettebb receptjeim között. J
Hála Istennek, mindig tartok lefagyasztva bevált paradicsomszószomból olyan helyzetekre, amikor nincs idõm vagy kedvem foglalkozni vele:
Egyszerû téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.
A megformázott pizza tésztát megkentem a paradicsomszósszal, gazdagon megraktam mozzarella szeletekkel, megszórtam apróra vágott aszalt paradicsommal, morzsolt oregánóval és bazsalikommal.
240 C fokon 12 percig sütöttem.
2 perc pihentetés után 4 szelet Pármai sonkát fektettem rá, majd olasz salátakeveréket halmoztam a közepére és félbevágott koktélparadicsomokkal koronáztam meg.
A sietség hevében a képrõl lemaradt, de pecorino romano forgácsok is kerültek rá.
Igazi ínyenc pizza, amolyan non plus ultra. Mindenki nagyon szereti a családban, de igazából a férjem elsõ számú kedvence! J
A pizza sütés fortélyairól itt gyûjtöttem össze néhány eljárást és jó tanácsot, úgyhogy ide is érdemes benézni: