Pizza olasz módra
sponsored links
Ma eljutottunk az egyik leginkább olasznak tartott étel receptjéhez ez pedig nem más, mint a pizza, legyen az töltött vagy kerek, sajtos, vagy kagylós, vagy szalámis, vagy fokhagymás, mindenki szereti, és mindenki ilyet akar enni, ha Itáliába látogat, pedig ez csupán Észak-Olaszország jellegzetes étele, illetve az amerikai olaszok kényszerû, szegénység miatt alkotott specialitása, mégis az egész világot meghódította! Nem ismerek nagyon olyan embert aki ne szeretné, ki vastag, ki vékony tésztával, ki dupla sajttal, ki szimplával, de szereti.
A mai recept tészta mennyisége egy 32 cm-es pizzának elegendõ és nagyon finom, jól kezelhetõ, rugalmas tészta, titka a hûtõbe rakáson van, ott pihen egy keveset, majd utána gyúrjuk, nyújtjuk és végül készíthetünk félbehajtott, töltött csodát, mint alább is olvasható, vagy kerek, sok feltéttel készültet! Mindkét döntés jó!
A recept mellett a paradicsom alapot is postolom, hiszen anélkül nincs is pizza, de felhívom a figyelmet, hogy a legtöbb paradicsomos alapú tészta szósznak is ez az alapja, szóval mentsétek el, mert sokoldalúan felhasználható!
A recept mellett a paradicsom alapot is postolom, hiszen anélkül nincs is pizza, de felhívom a figyelmet, hogy a legtöbb paradicsomos alapú tészta szósznak is ez az alapja, szóval mentsétek el, mert sokoldalúan felhasználható!
Calzone / Töltött pizza
Hozzávalók (2 személy részére):
Salsa di pomodoro, paradicsom szósz:
Salsa di pomodoro, paradicsom szósz:
-
100
g hagyma
-
2
db fokhagymagerezd
- 1/2
db sárgarépa
-
30
g zellergumó szár
-
3
e.k. olívaolaj
-
500
g hámozott paradicsom ...