Pizza Margherita

2011-09-17

sponsored links


A pizza a latin picea szóból ered, amit a rómaiak a kemencében sült kenyérre használtak. A modern értelemben vett pizza Esposito pizzamester nevéhez kötõdik. I. Umberto király és Margherita királyné tiszteletére sütötte 1889. évi nápolyi látogatásuk alkalmából. A pizzára olasz nemzeti színû alapanyagokból állította össze a feltétet: a zöldet a bazsalikom levelek, a fehéret a mozzarella, a pirosat a napsütötte paradicsom szeletek adták. Nekem ez az egyik kedvenc pizzám. A kevesebb több örökbecsû nyomán lépdelve, szívesen használok 1-2, de magas minõségû összetevõt. Házi készítésû paradicsompesto adja az alapot, valódi krémes bivalymozzarella, és friss bazsalikomlevelek képezik a feltétet olívaolajjal bõségesen meglocsolva. Perfetto.

Hozzávalók:  

Ugyanazt a tésztát használom, mint a focacciahoz. A tészta receptet a focaccia-ra kattintva láthatjátok. Azt azonban ismételten ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s