pizza - light/dukan/zsírszegény
sponsored links
Egy dukanos fórumon hallottam a zabpehely alapú pizzáról, bár az is lehet, hogy ott zabkorpával csinálták, de én azt nem tartok itthon. Már másodszorra készítettem el, mert igen jópofának tartom. 5 perc meló, és kész a pizza.
De azért nem szeretném azt a képzetet kelteni, hogy ez teljesen olyan ízû lesz, mint a pizza. Egyszer valahol olvastam egy zabpehely alapú lángos receptet (kb. ugyanez, csak tejföllel, sajttal és fokhagymával). Mivel a recept címében "lángos" szerepelt, beindult a pavlovi reflex, és a hajdani strandos emlékeim kezdtek dolgozni. Na, ilyen elõkészületek után egy ilyen recept hideg zuhanyként éri az embert. Nem, az ilyen tészta nem hasonlít sem a pizza, sem a lángos (sem a bukta, sem a fánk) ízére, állagára. Másmilyen. Egy rostgazdag, lisztszegény alternatíva a kelt tésztára. Ami emlékeztet az eredeti változatra, az általában a feltét.
Az ilyen vacsora nem az igazi pizzához vagy lángoshoz képest finom alternatíva, hanem a csirkemell-saláta-zabkása vonalhoz képest. És kellemes megoldás arra az esetre, ha az ember családja pizzát követel, mert pizzát ...