Pizza krém, ahogy én készítettem
sponsored links
Pizza krém!
Tulajdonképpen a házi ketchup és a pizza szósz összetevõinek keverékébõl állítottam össze ezt a pizza krémet, mert vagy a paradicsomot tartottam soknak, vagy a fûszereket egyikben, másikban.
Igy aztán saját ízlésünknek megfelelõ összetevõk kerültek a pizza krémbe.
2 fej óriási fehér hagyma
2 nagy fej fokhagyma
Kevés zsíradékon a két hagymafélét dinszteljük.
Hozzá adjuk a következõket:
2 kg paradicsom darabolva
1 kávéskanál õrölt szegfûszeg
1 kávéskanál õrölt fekete bors
2 cm közepes vastagságú reszelt gyömbér
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál oregánó
1 teáskanál chilli paprika krém (házi)
2 evõkanál pritaminpaprika krém (házi) (ha nincs ilyen krémünk, akkor a kápia édes paprikakrém is tökéletes, de ez is házi!
Ebbõl a mennyiségbõl 21 db 220 ml-es üveg lett!
Az egészet összefõzzük (nekem fél óra elég volt)
Botmixerrel pürésítettem. Forrón üvegekbe raktam, 10 percre fejre állítottam és három nap száraz dunszt következett!
Ééééééés gyorsan elkészítettem egy pizza alapot, megkentem, megpakoltam minden földi jóval, kisütöttem, és jól megettük :)
Megjegyzés: Ha ehhez a mennyiséghez legalább 5 kg paradicsomot adunk, és több óráig fõzzük, hogy sûrûsödjön, akkor házi ketchupként is nagy élvezettel fogyaszthatjuk. Természetesen a többi hozzávalót is kissé megemeljük.
Jöhetnek a Szafi féle pizzák, csigák, és a többi, amihez csak el tudjuk képzelni ezt a fajta krémet.