Pizza-kenyér (reform)

2017-06-09

sponsored links



Hozzávalók a tésztához: 

  • 35 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál oregánó
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál méz
  • 1 tasak szárított élesztõ (7 g)
  • õrölt bors tetszés szerint
  • 2,7 dl víz

A töltelékhez: 

  • 15 dkg gouda sajt
  • 5 dkg mag nélküli olívabogyó
  • 2 paradicsom
  • 4 evõkanál bazsalikom pesztó


Elkészítése: 

  • A tésztához valókat egy nagy tálban összegyúrjuk. Ezután alaposan megdagasztjuk, ezt végezhetjük dagasztógép segítségével is. Ha a tészta túl kemény, ahatunk még hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas, sima felületû tésztát kapjunk. Letakarjuk, és langyos helyen 1-1,5 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nõ. 
  • A megkelt tésztát kinyújtjuk, téglalap alakúra, és 4 hosszú sávra vágjuk. Mindeniket megkenjük pesztóval. Ezután a tésztasávokat további téglalapokra vágjuk, a sütõforma magasságával megegyezõ méretûre. 
  • Egy kalácsformát kibélelünk sütõpapírral, függõleges helyzetbe állítjuk (nekitámasztjuk valaminek), és a következõképpen pakoljuk a hozzávalókat: egy tésztalap, egy szelet paradicsom, néhány szem olívabogyó, reszelt sajt. Addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ekkor 20 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütõben szép pirosra sütjük. 
  • Szeletekre vágva tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/06/pizza-...

sponsored links

Keres?s