Pizza kelesztés nélkül
sponsored links
Ha hirtelen ötlettõl vezérelve pizzát szeretnénk készíteni a szokásos kelesztéssel és dagasztással járó macera nélkül, akkor készítsük így, gyorsan :)
Hûtõtakarítás, maradék újrahasznosítás esetén is partnerünk lesz! ;)
Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg vaj vagy olaj, ami lehet napraforgó vagy oliva is
2 dl tej
1 tk cukor
2 ek. natúr joghurt vagy ennek híján tejföl
1 csapott tk. só
2 kk. 10.%-os ecet
Nálam még került a tésztába oregáno és aszalt paradicsom is, amit még nyáron készítettem.
Feltét:
Bármi, amit a megszokott pizza elbír :)
Nálunk tonhalas és mexikói csípõs készült sajttal megszórva.
Elkészítés:
Egy tálba a liszthez adjuk a sót.
A tejet meglangyosítjuk és belekeverjük a cukrot, majd azt is a liszthez adjuk.
Hozzákeverjük az olajat és a joghurtot vagy tejfölt is, végül az ecetet is beletesszük,
majd összedolgozzuk.
Persze, nyugodtan tehettek bele oregánot is és,
akinek van otthon aszalt paradicsom, azt se hagyja ki :)
Pihentetjük kb. 20 percet, ennyit igazán kibírunk,
sõt ez idõ alatt a feltét is összedobható ill. elõkészíthetõ.
Miután pihent a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Két kerek vagy egy nagy tepsire való adag jön ki belõle.
Lekenjük a kedvenc szószunkkal, rákerül a feltét és ezután mehet is az olajjal kikent formába/tepsibe és a sütõbe.
175 C°-os, elõmelegített sütõben, kb 25 perc alatt készre sütjük.
5 perc pihenõ után melegen tálaljuk :)