Pizza
sponsored links
Kedvenc pizzatészta receptem nem mástól van mint Mautner Zsófitól... sajnos nem személyesen adta át nekem a titkos receptjét, hanem a könyvében találtam, na de attól még örök hálám fogja üldözni érte természetesen :)))
Az eredeti receptet ebben a könyvében találtam.
A feltétet kedvünk szerint variálhatjuk, én megkentem paradicsomszósszal, raktam rá paradicsomot, mozzarellát így sütöttem.
Sütés után került még rá friss mozzarella, serrano sonka és bazsalikom.
Hozzávalók:
Tészta:
150 g liszt
150 g pizzaliszt ( "00"-ás)
1 tk só
1 ek olívaolaj
kb 200 ml langyos víz
1 tk szárított élesztõ
A liszthez hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet, végül a szárított élesztõt.
A tésztát alaposan kidagasztjuk.
Letakarva szobahõmérsékleten 15 percig pihentetjük.
Ezután két lehetõségünk van.
1: ha aznap szeretnénk pizzát enni akkor 2-3 órát szobahõmérsékleten kelesztjük és sütjük.
2: a 15 perces pihenõ után hûtõbe tesszük, és másnap sütjük, vagy 4-5 nap múlva, mert addig simán eláll.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük szósszal, megpakoljuk a kívánt feltétekkel és 250 fokra elõmelegített sütõben 10-15 perc alatt megsütjük.