Pizza calzone fokhagymás-friss oregánós pizza tésztával, többféle sajttal és paradicsommal

2011-10-27

sponsored links

Ritkábban, de készítek töltött pizzát is. Szó, ami szó, azzal, hogy egyszerûen befedjük a tésztával a pizzát, a klasszikus pizzától eltérõ végeredményt kapunk. Egy hatalmas pizzabatyut, amiben szaftossá és krémessé válnak a betétek, a tészta pedig ropogósra sül. Éppen ezért szeretem másnapos vagy harmadnapos tésztából készíteni, mert az a tapasztalatom, hogy a kisült pizza tészta ropogósabb, ha "túlkel" egy kicsit a hûtõben.

Most egészen rusztikus betétek kerültek a calzoneba, a paradicsom és a sajt alkotta a töltött pizza ízvilágának gerincét. Egy kis fõtt sonka is került bele, de vegetáriánusok, vagy nem vegetáriánusok is nyugodtan elhagyhatják, mert nem vesz fordulatot tõle a végsõ ízélmény. Jóféle, francia fõtt sonkám volt, az Intersparban vettem a borhetek alatt, nekem bekívánkozott a betétek közé.

Fûszerkertemben még mindig csak úgy burjánzik a friss bazsalikom, addig amíg kaszálni lehet, minden vele ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s