Pizza a'la carte: most csípõs, szalámis pizza

2011-10-10

sponsored links

Egy hónapban egyszer, egészen biztosan begyúrok egy nagyobb adag pizza tésztát. Körülbelül egy kiló pizza tészta készül abból a mennyiségbõl, melyet az alapreceptemben megadok. Ez a mennyiség nekünk két alkalomra elég egy-egy fõétkezéshez.

A friss pizza tészta növekszik sütés közben, ilyenkor arra figyelek, hogy jó vékonyra nyújtsam ki a formában, vagy a tepsiben, és arra, hogy a közepe is kellõképpen átsüljön. A másod-, harmadnapos tészta a hûtõben alaposan "túlkel", kicsit ragacsosabb, kisütve ropogósabb, érdemes kissé vastagabbra nyújtani és nem túlsütni. Ilyenkor szerintem például töltött pizzához alkalmasabb, mint a friss tészta. De ez ízlés kérdése. Egy biztos, egy kilónyi pizza tészta egy négyfõs családnak két étkezéshez számtalan féle elkészítési lehetõséget kínál.

Azért tûnik úgy, mintha nálunk állandóan pizza volna vacsorára, mert szinte mindig, mindenkinek másféle feltétekkel sütöm. Azok közül, melyeket bemutattam, szerintem nincs is két egyforma. Ebbõl is látszik, hogy a variációs lehetõségek száma kis ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s