Pitypangméz.
sponsored links
Néhány évvel ezelõtt hallottam elõször a pitypangmézrõl, de bevallom akkor még meg sem fordult a fejembe, hogy esetleg én is mézkészítésbe kezdjek. Aztán tavaly több helyen is találkoztam a különbözõ receptek szerint elkészített pitypangmézzel, de mivel éppen elõtte fûnyírás volt a kertünkbe, így a pitypangvirágoknak is annyi volt. Utána pedig már csak néhány szálat találtam, és az bizony kevésnek bizonyult. Így elmaradt a mézkészítés, viszont megfogadtam, idén fürgébb leszek, és idõben begyûjtöm a szép, sárga virágokat. A virággyûjtés sikeres volt, és elkészült az elsõ pár üveg méz is. Én a készítésnek a legegyszerûbb módját választottam, mivel a virágokat citromos vízbe egy órán át fõztem, és pihentetés nélkül rögtön leszûrtem, majd a cukor hozzáadásával már el is kezdtem lassú tûzön továbbfõzni. (Találkoztam olyan recepttel is, ahol a virágok vízben való fõzése után 24 óráig pihentetni kell a fõzetet. Én ezt kihagytam, és rögtön továbbfõztem a cukorral.) Az elkészült, de még igencsak ...