Pita
sponsored links
Nem is értem, miért nem próbáltam ki eddig? olyan egyszerû, mint a pofon!:)
Limara receptjét vettem elõ, amely megjelent tavaly augusztusban a Kifõztük kenyeres különszámában. A különszám a weboldalról még letölthetõ, érdemes, mert rengeteg jó kenyér- és péksütemény recept van benne.
Szóval pita!:) mondom, ha követi valaki a leírtakat, szerintem nem lehet elrontani, nekem nyolcból nyolc tökéletesre sikerült. Pedig a kelesztési idõkbõl kicsit lecsíptem - ide azért a normál idõket írom -, mert szokás szerint kicsit sietni kellett vele, de így is szépen felfújódtak. A lisztet szokásom szerint kevertem, de az csak jót szokott tenni a kelt tésztáknak.
Hozzávalók nálam:
45 dkg kenyérliszt (BL 80)
5 dkg Graham-liszt
3 dl langyos víz
3 dkg friss élesztõ ...