Pita darált hússal töltve, csípõsen

2013-07-10

sponsored links


Nagyon régen ettünk utoljára pitát, pedig imádjuk. Most, hogy egymás után több helyen is láttam, kedvet kaptam hozzá, és újfent elkészítettem, ezúttal kenyérlisztbõl, rozmaring nélkül. Annál is inkább idõszerû volt megsütnöm, mert a napokban vettünk végre egy beépíthetõ elektromos sütõt gázos fõzõlappal, és "muszáj" volt letesztelni, hogy jól mûködik-e. Alig bírtam kivárni, hogy kipróbálhassam az új "családtagot", hiszen évek óta egy rissz-rossz tûzhelyet használtam, aminek a sütõje alkalmatlan volt kelt tészták vagy sütemények sütésére. Mindig Anyához rohangáltam fel, és nála sütöttem szinte mindent. Ennek az áldatlan állapotnak most vége, mert a saját vadiúj, szuper sütõnk átment az elsõ teszten - a pita nagyszerûen megsült benne. Már elõre tudom, hogy más étel kapcsán is nagyszerûen fog vizsgázni. Éljen az új sütõ!!! :-)

Ági barátnõm sütõpapírral bélelt tepsiben süti a pitát, ami ugyanolyan jó módszer, mint ha csak simán rácsra tesszük, ahogyan én szoktam készíteni.
Ha a pitát késõbb fogyasztjuk, mint ahogy a sütõben megsütöttük, akkor egy serpenyõben mindkét oldalát melegítsük meg (ekkor egy kis pírt kap), és már tölthetjük is.

Hozzávalók 2-4 személyre

4 db pita

Töltelékhez:
35 dkg darált sertéshús ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2013/07/pita-...

sponsored links

Keres?s