Pita, ajvár, dzadziki,fûszeres gránátalma salsa
sponsored links
Még lesz a héten egy husi, de ma a köretek, mártogatósok következnek, amiket imádok! Tudom, hogy van már ajvár receptem fent, de ez ütõsebb és sokkal jobb is!!
A dzadzíkit, mindenki másképp készíti, ma egy mentás bazsalikomos változat következik, amit Én személy szerint nem ismertem eddig, sõt eszembe sem jutott, pedig a menta finoman szólva is elárasztotta a kertünket, pedig egyetlen Tescóban vásárolt, félig halott növénykét ültettem a fûszeres kertembe tavaly elõtt, és véletlen ki is ástam idén, de nem sikerült megölni, igazi túlélõ, aminek persze örülök, mert a limonádétól elkezdve, a salsáig mindenbe teszek, de a dzadzíkibe soha, na de most már fogok, mert mennyi, igazi nyári, friss, zamatos saláta, grillezett húsok, zöldségek mellé tökéletes társ!:-)
A gránátalma salsa pedig igazi különlegesség, isteni, chillis, nyam-nyam.......
A pita pedig a naanhoz hasonlóan készül, gyors egyszerû és mennyei, nem tudok betelni a lepény kenyerekkel, fõleg, ha mártogathatok valamibe és evõeszköz helyett használhatom.... Minden mai fogás igazi nyári csoda, a grill partik elengedhetetlen kellékei, ezek nélkül neki se kezdjetek sütögetni az udvaron!
Sajna a képek továbbra is kritikán aluliak, de majd pótolom õket!:-)
Ajvar
Elkészítési
idõ: 20 perc
Hozzávalók
(4 fõ részére):
- 6-8 kaliforniai
paprika (szezonban ha van képia paprikát használjunk!) ...