Pisztáciás túrófagylalt
sponsored links
Mikor elõször tértünk be a csákvári cukrászdába, hogy megkóstoljuk Csuta Zsolt cukrászmester híres triász fagylaltját (ami a 2012-es év fagylaltja lett), elkeseredtem. Komolyan ez az év fagylaltja? Túl sok íz, szinte felismerhetetlen, hogy mi micsoda (pedig azért nem állok hadilábon az ízekkel), szóval óriási csalódás. Szerencsémre ez volt a legfelsõ gombóc fagylalt a tölcséremben, aztán jött a csoda, a pisztáciás túró! A magam részérõl követelem, hogy ez legyen az év fagylaltja, mert csodálatos! Miután eljöttünk, még hetekig emlegettem, micsoda nagyszerû élmény volt! Aztán jött az újabb kóstolás, az év fagyija nekem nem kell, de a többivel érdemes próbálkozni, széles a választék, akad benne jó néhány kincs (pl. a gesztenyefagylalt). És újabb örömteli élmény, nem szépült meg az emlék, a pisztáciás túró pont ugyanolyan finom, mint elsõre. Ráadásul O.V. is betért mellénk fagyizni (biztosan látta, hogy ez az ismert gasztroblogger itt fagyizik, csak jó hely lehet ;-) ).
Szóval itthoni próbát is megért a dolog, ráadásul csak ezek a hozzávalók voltak a hûtõben, szinte semmi más. És az eredmény: ugyanaz az ízorgia!
Hozzávalók:
250 g túró
150 g mascarpone
200 ml zsírdús tejszín
100 g porcukor ...