Pisztáciás panna cotta
sponsored links
Erre az Emberem annyit mondott miután megette hogy jól van...gratulálok... :)))) Szóval ha ennyire ízlett neki akkor csakis jó receptet ajánlok... a panna cotta nekem óriási nagy kedvencem, baromi gyorsan össze lehet rakni... tényleg nagyon maximum 8 perc... elõzõ nap is akár... nincs benne liszt.. borzasztóan finom, borzasztóan mutatós... és a végtelenségig lehet variálni, én csináltam már:
Most meg a legjobbat... pisztáciásat :)
Hozzávalók:
4 db kis üveghez
300 ml tej
200 ml habtejszín
65 g cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
4 db lapzselatin
2 ek pisztáciapaszta
2 ek pisztáciapaszta
kb 150 g eper
fél lime leve
1 tk méz
fél lime leve
1 tk méz
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A tejet a tejszínnel, a cukorral és a vaníliamagokkal feltesszük melegedni.
Elég melegnek kell lennie, de forrnia nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
Hozzáadjuk a pisztáciapasztát, elkeverjük.
Kicsit darabos lesz de ez nem probléma.
Hozzáadjuk a pisztáciapasztát, elkeverjük.
Kicsit darabos lesz de ez nem probléma.
Poharakba töltjük és 4-5 órát hûtõbe tesszük.
Az epret feldaraboljuk, hozzáadjuk a lime levet és a mézet.
Tálaláskor a panna cotta tetejére teszünk az eperbõl és megszórjuk pisztáciával.
Tálaláskor a panna cotta tetejére teszünk az eperbõl és megszórjuk pisztáciával.