Pisztáciás mille-feuille
sponsored links
Nem, még mindig nem sikerült lejönnöm a pisztáciáról... a mille-feuille-rõl meg soha nem is fogok tudni :)
Tervezem kipróbálni a saját vajas tésztát is, mert persze azzal az igazi...hát nyilván....
Én most köröket szúrtam ki, vannak olyan körök amiket egy kisebbel is kiszúrtam... mondom hátha dekoratívabb... annyira nem...szerintem :))
Hozzávalók:
270 g leveles tészta
1 ek porcukor
Krém:
250 g mascarpone
porcukor ízlés szerint
kb 2-3 tk pisztácia paszta
270 g leveles tészta
1 ek porcukor
Krém:
250 g mascarpone
porcukor ízlés szerint
kb 2-3 tk pisztácia paszta
A leveles tésztát kibontjuk és egyforma téglalappá vágjuk vagy köröket vágunk ki belõlük.
Sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük õket tetejüket megszórjuk kevés porcukorral, ráteszünk még egy sütõpapírt és egy ugyanakkora tepsit.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
Ez nehezékként kell rájuk hogy a lapok szép vékonyak maradjanak.
180 fokon 15-20 perc alatt addig sütjük õket amíg szép borostyán színûk nem lesz.
A krém hozzávalóit kikeverjük.
A kihûlt lapokat összeragasztjuk a krémmel.
Eperrel, pisztáciával dekorálhatjuk.
A krém hozzávalóit kikeverjük.
A kihûlt lapokat összeragasztjuk a krémmel.
Eperrel, pisztáciával dekorálhatjuk.