Pisztáciás marcipángolyó

2014-05-26

sponsored links

Avagy a világ legfinomabb és legegyszerûbb édessége pisztáciamarcipánból! J


Pisztáciás marcipángolyóbisok....

A számítógépemen továbbra is rengeteg anyag van a ?blogra még fel nem töltött édességek? szekcióban, ezért a takarítás és az önmagam utolérése felbuzdulásom miatt most ismét egy egyszerû, de gyorsan elkészíthetõ desszert leírása következik, amirõl szintén egy nagy kupac fotó van a gépemen! J

Ezt az édességet akkor készítettem, amikor a pisztáciamarcipánt a Mozart-golyóhoz ? recept nemsokára, ígérem J?, csakhogy a mogyorónugát egy picit kevésnek bizonyult és maradt meg néhány már elõre kiporciózott pisztáciamarcipán golyóbis, amivel kezdeni kellett valamit. Mivel sima marcipánom úgyis volt még, jött az ötlet, hogy egész egyszerûen a pisztáciamarcipán golyóbisokat becsomagolom marcipánba, kimártom étcsokival, teszek rá egy kevés díszítést és kész is az édesség! J Abban nem kételkedtem, hogy ez golyóbis nálunk 5 percig sem fog tartani, mert a Párom nagy marcipános, így gyakorlatilag fénysebességgel tûntek el a golyóbisok a dobozból. J
 
Kívül csíkos...
Hozzávalók: (Kb. 20 golyóhoz.)
10 dkg pisztáciamarcipán (Recept itt.)
5-7 dkg marcipán (Recept itt, diétás változat receptje itt.)
8-10 dkg jó minõségû étcsokoládé (Nálam Fazer 70%.)
néhány kocka fehér csokoládé, amit matcha teaporral zöldre színeztem

Elkészítés:
Sótlan pisztáciából és marcipánból (Kb. 20-30 g pisztácia és 8 dkg marcipán.) a recept alapjánpisztáciamarcipánt készítünk, majd ebbõl a szép zöld marcipánból aprócska golyókat formálunk. A fehér marcipánt, melynek elkészítést itt találjátok, porcukrozott felületen átgyúrjuk, majd hosszan elsodorjuk. A fehér marcipánkukacot ugyanannyi részre vágjuk, ahány zöld marcipángolyónk van, majd ezeket a kis darabokat kilapítjuk a tenyerünkben és beleültetjük a zöld golyóbisokat, amit a fehér marcipánnal gondosan becsomagolunk.

Olyan, mint egy zöld tojás...  J

A díszítéshez az étcsokoládé ?-én felolvasztjuk, majd beletördeljük a maradék ? rész csokit és min 34°C-ig hûtjük, errõl bõvebben itt olvashatsz. A golyóbisokat két villa, vagy egy spirális mártóvilla segítségével megmártjuk az étcsokiban, majd folpackon hagyjuk megdermedni. A golyókat tovább díszíthetjük néhány matcha teaporral színezett fehér csoki csíkkal, vagy apróra vágott pisztácia darabbal is.

Vélemény a golyóbisokról:
Készült már nálam marcipánkrumpli is, illetve házi Mozart-golyó is, azonban nekem mindhárom golyóbis közül ez a pisztáciás marcipángolyó ízlett a legjobban. JEz persze teljesen szubjektív vélemény, mert másnak meg a házi Mozartom volt a favorit, ennek ellenére biztosan készítem még ezt a golyóbist (pl. Karácsonyra), hiszen nagyon egyszerû megcsinálni és szuper fincsiiii! Nagyon-nagyon-naaagyooooooooooooooooon? J


Legyen szép napotok, ildiKOKKI

Golyóbisok pisztáciával....


Folytats a blogon ... ildikokki.blogspot.com/2014/05/piszta...

sponsored links

Keres?s