Pisztáciás kiflik
sponsored links
Még az õsszel hozott a kolléganõm Rómából egy szuper cukrászdából pisztáciás süteményt a kávé mellé, azóta keresem hozzá a receptet - a brontei pisztácia pedig nyár óta várta sorsát jól eldugva a hûtõbe. Karácsony épp a megfelelõ alkalom egy ilyen csodás alapanyag felhasználásához, és pisztáciás-fehércsokis szaloncukor mellett ezek a kiflicskék igazán jó választásnak bizonyultak. Sózatlan pisztáciát nagyobb piacokon lehet venni, de hallottam már olyat, hogy sózott pisztáciát pilanatra forró vízbe mártva, majd leöblítve is lehet korrekt sütialapanyagot nyerni.
A római sütihez képest ez kicsit súlyosabb darab lett - szerintem ott kapott egy kis szalalkálit is a tészta. A szalalkáli sütés közbeni szagát csak a nagypapám kedvéért bírtam elviselni, akinek rendszeresen sütöttem cukros szalalkális kekszet, mert ez volt a kedvence, de legközelebb kipróbálom majd úgy is...:)
És köszi Gaba a forráskutatást!
Hozzávalók: (40-45 db kiflihez)
22 dkg liszt
10 dkg õrölt pisztácia
fél kk. sütõpor
5 dkg apróra vágott pisztácia ...