Pisztáciás-kesudiós zabkeksz

2014-02-26

sponsored links

Ismét egy változat zabkekszre, a mandarinos itthon aratott sikerén felbuzdulva. Pisztáciával, kesudióval és némi lime-mal, így kissé zöldes beütést kapott, jól passzol a reggeli smoothie-hoz.:)
Látványra semmi extra, nem került most rá sem csokimáz, sem cukormáz, hogy jól mutasson a fotón, csak így natúr. Viszont mennyei finom, érdemes kipróbálni, a magok ízlés szerint variálhatók-dió, mogyoró, mandula, bármi szóba jöhet.


Hozzávalók:
15 db kekszhez
csésze: 250 ml

3/4 csésze zabpehely
1 csésze liszt
csipet só
1 tk. sütõpor
1/4 tk.szódabikarbóna
40 gr durvára tört sózatlan pisztácia
40 gr durvára tört sózatlan kesudió
1 lime reszelt héja
fél lime kifacsart leve
1 tojás
3/4 csésze cukor
1/2 csésze vaj/ margarin


Elkészítés:
1. A zabpelyhet késes aprítóban vagy turmixgépben pár másodperc alatt kissé megdaráljuk-ne legyen teljesen por állagú, de kissé apróbb darabos.
2. Egy tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, só, sütõpor, szódabikarbóna, pisztácia, kesudió, limehéj.
3. A tojást a cukorral, vajjal habosra keverjük, belefacsarjuk fél lime levét majd hozzákeverjük a száraz anyagokat. Jó sûrû masszát kapunk.
4. Sütõpapírral bélelt tepsire evõkanálnyi halmokat teszünk amiket kissé szétlapítunk és 180 fokra elõmelegített sütõben 13-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
5. Mikor kivesszük még puhának tûnhet, de 5-10 perc alatt, ahogy hûl, pont annyira szilárdul meg, amennyire kell. 
Ha túlsütjük, beton kemény lesz,mire kihûl!



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s