Pisztáciás epertorta - és továbbra se derül ki miért is tûntem el
sponsored links
Történt, hogy már vagy egy hónapja nem tettem fel semmit a blogra. (Errõl majd késõbb írok, hogy miért is.) Ez a recept meg már itt várta a tavaszt hónapok óta, hiszen télen miért is raknánk fel epres receptet. De most nem volt más választásom. Nem akartam, hogy teljesen elfelejtsetek, ezért elõvettem tél ide, vagy oda! Meg lehet csinálni fagyasztott eperbõl, ami kivétel után jól összeesik, vagy íztelen méregdrága spanyolból vagy görögbõl. De mivel olyan bonyolult a recept, úgyse fogja senki megcsinálni, pláne, hogy még én is Angélától kaptam hozzá a négyzetes tortakarimát (amit itt is szeretnék megköszönni), és nem mindenkinek van hiper-szuper konyhai eszközökkel felszerelt barátnõje! Feltételezem! Szóval itt a recept!
Pisztáciás epertorta
Hozzávalók:
Pisztáciás-matchás piskótához:
- 2 tojás
- 65 g fruktóz
- 60 ml olívaolaj
- ? kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 evõkanál citromlé
- 75 g + 75 g pisztácia
- 3 teáskanál matcha(por) ...