Pisztáciás bonbon

2014-06-04

sponsored links

Avagy ismét egy nagyon színes falatnyi boldogság! J


Kívül színes, belül zöld...

A pisztáciás édességeket már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, de elég sok idõbe telt, mire találtam itt Helsinkiben egy boltot, ahol tudok vásárolni sótlan pisztáciát? Eddig ugyanis ez nem nagyon sikerült, mígnem találtam egy arab boltot jó messze a régi lakásunktól. Azóta persze már felfedeztem egy második boltot is a közelben, így egy ideje onnét vásárolom a zöld csodát, ami szerintem egyrészt jobb minõségû is, másrészt ezer másféle mag és liofilizált, meg aszalt gyümik is vannak ebben a boltban! J

A pisztáciás bonbonnal, csakúgy mint a bonbonozás kérdéskörével elsõként Bonbon mániánál találkoztam, így ezen zöldes csoda ötlete Zsuzsától származik, köszönet érte! Én a receptjén annyit módosítottam, hogy a töltelékbe tettem egy nagy csipet sót is, ami szerintem nagyon ?kidobja? a pisztácia ízét, még így is, hogy csak fele mennyiségû pisztáciával dolgoztam az eredeti recepthez képest. Lásuk akkor az én változatomak! J
 
Belül pisztáciás töltelék lapult...

Hozzávalók: (21 db-hoz.)
(1) Bonbon hüvely:
200 g jó minõségû étcsoki + 2 g kakaóvaj
3-4 kocka fehérc soki + ? tk matcha teapor
(2) Töltelék:
100 g jó minõségû fehér csokoládé
50 g sótlan pisztácia
40 g tejszín (35%, állati)
1 tk vanília kivonat
1 tk glükóz szirup
1 tk vaj
1 jóóó nagy csipet só

Megjegyzés: Ezt a bonbont ét- és  fehér csokoládés "külsõvel" is elkészítettem, nem is tudom, nekem melyik ízlett jobban... A töltelék lényegében mindkét csokihoz passzol, így csak hangulat függõ, melyik variáció készül nálam. (A hozzávalóknál mindenesetre most az étcsoki szerepel, de a fehércsoki mennyisége is ugyanennyi lenne, természetesen.)

Pisztáciás bonbon ét- és fehér csokis burokban.

A töltelék elkészítése:
A pisztáciát egy kávédarálón ledaráljuk, de ha marad benne 1-2 nagyobb darabka, az sem tragédia. A fehér csokoládét mikróban megolvasztom, hozzáadom a tejszínt és simára keverem. Hozzákeverem a glükóz szirupot, a vanília kivonatot, majd az õrölt pisztáciát is és simára keverem Végül megbolondítom egy csipet sóval, majd felhasználásig hûtõbe teszem a tölteléket.

A bonbonok összeállítása:
A bonbonhüvelyhez a matcha teával színezett fehér csokival kidekorálom a formát, az étcsokit temperálom, majd a jól bevált módon elkészítjük a bonbonhüvelyt. A tölteléket egy mûanyag mini cukrászzsák segítségével a hüvelyekbe töltöm, majd újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Miután a csoki megszilárdult a hûtõben, átfordítom a bonbon formát, hogy a kész bonbonok kipotyogjanak a formából.


Legyen szép napotok,  ildiKOKKI

A fehér csokoládés burokba töltött pisztáciakrémes töltelékkel készült verzió...


Folytats a blogon ... ildikokki.blogspot.com/2014/06/piszta...

sponsored links

Keres?s