Pisztáciakrémes fahéjas roló
sponsored links
Szert tettem egy zseniális pisztácia pasztára... Muszáj volt kipróbálnom :)
A roló ötletét innen kölcsönöztem, a pisztácia pasztát viszont a GlazurShopban vettem.
Nagyon nagyon durván eteti magát ez a süti (is).. :)
Hozzávalók:
Kb 10 darabhoz
1 csomag leveles tészta
1 tojás
5 ek cukor
2 tk fahéj
Krém:
250 g mascarpone
2 ek porcukor
2-3 tk pisztácia paszta
A sütõt elõmelegítjük 190 fokra.
A leveles tésztát hosszabbik oldalánál kb 1 centis csíkokra vágjuk.
Vékonyan megolajozunk egy roló formát és rátekerjük a tésztát.
Megkenjük tojással, beleforgatjuk a kristálycukor és a fahéj keverékébe.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük õket és 190 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A szobahõmérsékletû mascarponét elkeverjük a pisztácia pasztával és a porcukorral.
Habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kihûlt rolókat, végüket aprított pisztáciával megszórjuk.
A sütõt elõmelegítjük 190 fokra.
A leveles tésztát hosszabbik oldalánál kb 1 centis csíkokra vágjuk.
Vékonyan megolajozunk egy roló formát és rátekerjük a tésztát.
Megkenjük tojással, beleforgatjuk a kristálycukor és a fahéj keverékébe.
Így járunk el a többi tésztával is.
Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük õket és 190 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A szobahõmérsékletû mascarponét elkeverjük a pisztácia pasztával és a porcukorral.
Habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kihûlt rolókat, végüket aprított pisztáciával megszórjuk.