Pisztáciafagylalt, wow!
sponsored links
No igen, nálunk a pisztácia abszolút tiltólistás. Az ok egyszerû, valószínûleg végtelen mennyiséget el tudnánk belõle fogyasztani, ez pedig nem csak a kalóriák szempontjából veszélyes, de a pénztárcánk sem örülne neki. Karácsony óta õrizgetem hét lakat alatt a brontei pisztáciámat, de így is rohamosan fogy, már csak néhány szem árválkodik a dobozka alján (kizárólag díszítési célra tartogatva). Amúgy sem egyszerû a küldetés, hiszen sótlan pisztáciát szinte lehetetlen kapni, vagy ha van is, én ugyan meg nem veszem annyiért. Ezért is örültem meg nagyon, hogy az Aldiban felfedeztem natúr pisztáciát, ráadásul teljesen emberi áron (990 Ft / 300 g). Férj erõs tiltakozása ellenére már repült is a kosárba, a fejemben pedig felsejlett David Lebovitz (igen, fanatikus rajongója lettem) pisztáciafagylaltjának képe. Mint tudjuk, innen nincs visszaút, nem létezik akadály, fagyigépet izzít és hajrá!
Az egyik probléma a recepttel a pisztácia paszta, vagy pisztácia krém beszerzése. Utánanéztem, nemigen lehet nálunk kapni, ám David van olyan jó, és ajánl nekünk egy házilag is elkészíthetõ verziót. Ez a verzió az édes pisztáciavaj, melynek receptje Heidi csodás blogján található.
Hozzávalók a pisztácia pasztához:
100 g tisztított pisztácia (200 g a héjával együtt)
100 g tisztított mandula ...