Pisztráng pergamenpapírban
sponsored links
Ezt a receptet néhány évvel ezelõtt másoltam ki a "tésztásfüzetembe" valamelyik gasztromagazinból (Talán Príma konyha? Nem tudom már.), de még sosem készítettem el. Akkoriban még sok idõm volt, még ilyesmire is telt belõle!:P Most pedig, amint ott álltam a (férjem-fogta) kiolvadt, megmosott, megszárítgatott pisztráng fölött, és azon morfondíroztam, hogy hogyan készítsem el, valamilyen rejtett zugból elõjött a kép, miszerint valamikor leírtam valami recepteket... Kinyitottam a füzetet, és ... elkészítettem az egyiket. Illetve kettõt összevontam kissé... Illetve - mint szokás szerint - ezt-azt másképp csináltam...
Pisztráng pergamenpapírban, petrezselymes citrommal
Hozzávalók 4 személyre: 4 konyhakész pisztráng, só, bors, 8 cikk fokhagyma, 8 szál újhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 5 dkg vaj, 1/2 citrom; a fûszeres citromhoz: 5 dkg vaj, 2 evõkanál olaj, 1,5 citrom, 1 nagy ...