Pisztráng-paté uborkával és fokhagymás pirítóssal
sponsored links
Ezt a receptet az egyik osztrák élelmiszeráruház-lánc ingyenes konyhamagazinjában ( Frisch gekocht ) találtam, és rögtön elhatároztam, hogy ezt készítem szenteste elõétel gyanánt. A közvetlen közelünkben több pisztrángtelep is található, ahol ez a halfajta igen egyszerûen és rendkívül olcsón beszerezhetõ, akár füstölt verzióban is, a recepthez ez szükségeltetik.
Hozzávalók (4 személyre):
Paté:
1 mogyoróhagyma, 1/4 édeskömény-gumó, 1 kezeletlen héjú citrom, 400 g füstölt pisztrángfilé, 120 g créme fraiche, 1 ek kapor, metélõhagyma
Uborka:
1 kisebb kígyóuborka, 1/2 mogyoróhagyma, 2 ek fehérborecet, 1 kiskanál kristálycukor, 2 ek olívaolaj, só, frissen õrölt bors
Fokhagymás pirítós:
1/2 bagett, 2 ek olívaolaj, 1 gerezd ...