Pisztráng gombás-baconös töltelékkel.
sponsored links
A karácsonyi receptek folytatásaként, ma ezt a töltött pisztráng receptjét szeretném megosztani. Pisztrángot már többször sütöttem, (recept itt) a fûszeres pácnak köszönhetõen mindig nagyon finom volt, és jó szaftos. Eddig töltelék nélkül sütöttem, most viszont gondoltam készítek egy gombás-baconös tölteléket, és sütés elõtt azt töltöm a hal belsejébe. A bacont és a gombát elõzõleg megpároltam, így 30 perc sütési idõ éppen elegendõ volt ahhoz, hogy a hal és a belsejében lévõ töltelék teljesen átsüljön. Sütés közben az ízek jól átjárták a hal húsát, így nagyon finom és szaftos volt. Köretnek pedig krumplipürét kínáltam hozzá, így egy igazi ünnepi fogás került az asztalra karácsony szenteste.
Hozzávalók:
Pisztráng
gomba
bacon
halfûszerkeverék
fokhagyma
kakukkfû
só
õrölt fehérbors ...