Pisztráng filé narancsos kuszkusszal uborkasalátával és zöldfûszeres krémmel

2012-05-11

sponsored links


Édesvízi halaink, ez volt a 48. VKF! kiírás címe. De mivel ember tervez... szokták mondani, nem készültem el idõre. Vagyis az elsõ étel, amit készítettem, nem felet meg a saját magam állította mércének, így kigondoltam egy másikat. Csak azt nem kalkuláltam bele, hogy borzasztó strapás lesz a hétvége a szombati munkanappal és vasárnapi programmal, így nem célszerû az utolsó pillanatra hagyni az elkészítést és a posztolást.
A VKF! stafétát a Tarka Bárka kapta,  melyet két szabolcsi lány ír, azzal a gondolattal, hogy megkedvelteti a halakat olvasóikkal. Gabah, a Tavola in Piazza blog szerzõje az Adria mellõl a tengeri halakat és herkentyûket,  Gabi, a Flat Cat címû blog szerzõje az ország keleti csücskébõl a hazai halakat.
A feladat halételek készítése a hazai vizekben megtalálható halfajok felhasználásával, elrugaszkodva a  halászlé-rántott ponty-sült keszeg szentháromságától. De mely halak is találhatók meg a hazai vizekben? Szerencsére van mibõl válogatni, ízletesebbnél ízletesebb fajtákkal találkozhatunk. Nekem a legnagyobb kedvenc a fogas és a süllõ. Paprikás lisztben megforgatva megsütni, tepsis steak burgonyával, ecetes fejes salátával. De most egy kicsit fantáziadúsabb recept következik.
Az összefoglalóban (amibe végül az eredetileg készült ételem is bekerült, mivel egy kedves olvasómnak nagyon tetszett, és felhívta rá a figyelmet) olvastam egy hozzászólást, hogy kíváncsi lenne arra az ételre, amit idõhiány miatt nem készítettem el a meghosszabbított határidõre sem. Így aztán most posztolom, amivel eredetileg készültem. Bõrén sült pisztráng filé, narancsos kuszkusszal, uborkasalátával és  zöldfûszeres créme fraiche-vel. Recept az essen&trinken 2012/4 száma alapján.
Nézzétek meg a VKF!48 összefoglalóját! Nagyon klassz halas ételeket találtok, akárcsak a Tarka-Bárka blogon. 

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s