PISZTRÁNG ÉS PITE
sponsored links
A három órás mozi és kukoricázás után aprócskát elpilledve indultunk el hazafelé. Ágnes a búcsúzás elõtt kérdezett rá, hogy vannak-e új fõzõcske terveim még a következõ KockacZukor bevetés elõtti idõszakra.. Hát.. hm.. izé.. biztos, igen.. ennyi volt a válaszom.
Az utóbbi idõben el lettem kényeztetve, és a legfinomabb ételeket nem én készítettem, hanem nekem készítették. Amikor pedig már sushit vittem be munkahelyi ebédnek.. nem járt azon a kobakom, hogy mit fõzzek legközelebb. :-) Az ásványi anyagokat leginkább tengeri herkentyûk formájában kapta a szervezetem mostanában. Amikor Ágnesem kérdésére a fejem ismét elkezdett kattogni, ezt az egészség-láncot nem akartam megszakítani..
Vagyis pisztrángot vettem, kezembe kaptam a "Két falánk olasz" könyvét, és kiválasztottam a legszimpatikusabb hal receptet.
Paradicsomos pisztráng:
Hozzávalók:
2 db pisztráng
1 citrom leve
extra szûz olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek kapribogyó
2 dl fehérbor
300 gr koktélparadicsom
150 gr olívabogyó
kevés só
bors
csipet oregánó
egy maréknyi petrezselyem
Elkészítés:
A halat lapos tálba tesszük és meglocsoljuk a citrom levével, majd félretesszük. A sütõt elõmelegítjük 200 fokra.
Serpenyõben olívaolajat melegítünk, amiben megpirítjuk a felvágott fokhagymát, és hozzáadjuk a kapribogyót. Aláöntjük a bor felét, és ezt hagyjuk elpárologni. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, amit kissé össze is törünk. Kevés só, bors, majd az olívabogyót is beletesszük. Rottyantunk egyet rajta.
Tûzálló tálba helyezzük a halat, meglocsoljuk olívaolajjal, beleöntjük a bor másik felét, és hozzáadjuk a mártást. Rátesszük a petrezselymet is. Alufóliával lefedjük az ételt, és kb. 20-30 percre sütõbe tesszük. 10 perc után az alufóliát eltávolítjuk a halról.
Ropogós, tunkolós fehér kenyérrel tálaljuk. ;-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014
Igen-igen. A fõétel nem maradhatott desszert nélkül, de bevallom már annyi türelmem nem maradt, hogy hosszasabban foglalkozzak vele. Így elõkaptam a mélyhûtõben lapuló leveles tésztát, vajat és befõttet. Ez mindig beválik, a siker nem marad el soha.
Barackos leveles:
Hozzávalók:
1 csomagolt mélyhûtött leveles tészta
1 konzerv õszibarack
1 kis üveg koktél cseresznye
1 ek vaj
1 ek margarin
porcukor
Elkészítés:
A tésztát sodrófával kicsit megnyújtjuk, és a tészta széleit feltekerjük. A margarinnal megkent tepsiben a tésztát pár percig sütjük, majd kivesszük, és megkenjük a felolvasztott vajjal. Ezután rátesszük a gyümölcsöket, majd visszatesszük a sütõbe az egészet. Sütjük, amíg a tészta pirosodni kezd.
Porcukorral hintve tálaljuk. Ropogós, nem túl édes, fincsiiiii! ;-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014
-KcZ-