Piskótás rétes
sponsored links
Ez a különleges rétesvariáció is a kedvünkre volt.
A Kifõztükben láttam meg, és ki kellett próbálnom : http://kifoztuk.hu/receptjeink/item/piskotas-retes
Hozzávalók:
- 1 csomag 6 vagy 8 lapos réteslap
- 1 kg gyümölcs (itt meggy és szilva volt)
- 1 dl tejföl
- 2 evõkanál porcukor
- 2 evõkanál olaj
A piskótához
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütõpor
- 1/4 kávéskanál fahéj
- 2 evõkanál víz
- fél citrom reszelt héja
- 1 evõkanál citromlé
Elkészítése:
Piskótát készítettem: 2 egész tojást kikevertem a porcukorral, majd hozzáadtam a vizet, a citromhéjjat, a citromlevet, és végül a fahéjas sütõporos lisztet.
A réteslapokat, mivel nekem 8 db-os volt, 4-4 db-ra kétfelé vettem, így két rúd lett belõle.
Ráhelyeztem egy konyharuhára két lapot, megkentem vékonyan a felsõ lapot 1 dl tejföl 2 evõkanál olaj és egy evõkanál porcukor keverékével.
Majd megint két lap ment rá, és erre öntöttem az elkészített piskóta massza felét.
A piskótatészta felére rászórtam a lecsöpögtetett, kicsit cukrozott, fahéjas meggyet és szilvát.
A konyharuha segítségével feltekertem, és sütõpapíros tepsibe tettem.
A másik fele réteslappal, és piskótával, gyümölcsökkel szintén készítettem egy rudat, és ez is a tepsibe került.
A rétesek tetejét megkentem a maradék tejfölös olajjal, és 180 fokon sütöttem fél órát.
Szép pirosra sült, mennyei illata és íze lett.
A piskóta ahogy sült, beszívta a gyümölcsök levét, így nem kellett semmilyen "kötõanyag".
Jó szaftos állagú lett, szépen lehetett szeletelni miután kihûlt.