Piskótatorta rebarbarás krémmel
sponsored links
...azaz Victoria Sponge Cake, egy igazi angol klasszikus. Ez az egyszerû desszert volt Viktória királynõ kedvenc teasüteménye: két vajas piskótalap lekvárral és tejszínhabbal megkenve, kevés porcukorral díszítve. Hogy miért ez lett a magyar fordítás, nem tudom, de én sem tudnék jobban kitalálni... :)
A recept Rachel Allen "A család kedvencei" könyvbõl származik és mondhatom, úgy, ahogy van, tökéletes! :) Hozzáteszem, kicsit módosítottam a recepten, mivel még volt egy adag a gyömbéres-rebarbarás lekvárból, így azzal kentem meg a tortalapokat, majd utána került rá a tejszín.
Bevallom, nem elõször próbálkoztam már ezzel a süteménnyel... és nem véletlen, hogy nem szerepel a blogban az elsõ kísélret. Tudom, ciki, de leírom, hátha másnak is megfordul a fejében az a buta ötlet, hogy a torta tésztáját egy adagban süsse ki. Nagy valószínûséggel nem fog mûködni :(. Ugyanis, a tészta közepét nem lehet rendesen megsütni, anélkül, hogy a széle ne égjen meg... Tehát, ha valakinek nincs 2 db kis tortaformája, akkor marad a "kisütöm az elsõ lapot, majd kisütöm a második lapot" variáció.
Hozzávalók
A tortához
125 g puha vaj
175 g kristálycukor
3 tojás
175 g simaliszt
1 tk sütõpor ...