Piskótatorta csokoládékrémmel
sponsored links
Nagyon szeretem a piskótát, mert a végtelenségig lehet variálni az ízeket, az önteteket, a tölteléket, vagy ha csak simán egy egyszerû tésztát keverünk le, akkor is pillanatok alatt el fog fogyni. Ezt a tészta receptet a Zila oldalán találtam, és hát mit ne mondjak, talán eddig a legfinomabb amit kósoltunk.
Egy kis hibát elkötettem, mivel nem volt elegendõ neki elsõre a megadott sütési idõ, így vissza kellett tennem még vagy öt percre, hogy megfelelõ állagú legyen a piskóta.
A töltelék bármi lehet, de a múltkori M.Roux féle csokitorta krémje annyira bejött, ezért most is ezt használtam, és egy pár szem meggyel díszítettem.
Ami azt illeti a képek sajnos már csak az utolsó szeletrõl készültek, mivel mint az elején említettem, elég gyorsan elfogyott...:)
Hozzávalók:
Piskótához (25 cm-es tortaforma): 10 dkg vaj, 25 dkg cukor, 3 tojás, 25 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 1 dl tej
Krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg ...