Piskótatekercs másképpen

2011-12-22

sponsored links


Fényképezés után már rájöttem, hogy nem a legszerencsésebb szögbõl készítettem a fotókat. Hát még ezt  is tanulnom kell, mármint a fotózást. Végre kaptam egy kamerás telefont, amivel   egész jó fényképeket lehet csinálni, és önálóan fel is tudom tölteni a netre. De  még ki kell tapasztalnom, mik a jó fotó mesterfogásai.
Tehát most piskótatekercset csináltam, de nem a szokásos módon, hanem kicsit csavarosabban.
Valahol a neten láttam egy felvágott tortát, amiben a hagyományostól eltérõen hosszában adta ki a tészta és a töltelék mintázatát a szelet.
Na, ilyet hogy a csudába lehet csinálni?
A facebookon  benne vagyok  egy gasztro csoportban, az Asztalbandában. Ott érdeklõdtem a bandatagoktól, tudja-e valaki, mi módon lehet ezt kivitelezni?
Nagyon készségesen elmagyarázták, de persze, én nem értettem. Akkor  küldtek fotót is a készítés fázisairól, és már azon morfondíroztam, hogyhogy ez nekem nem jutott eszembe? Olyan egyszerû.
Tehát sütöttem egy Piskótatekercset öt tojásból (a hatodik ugyanis legurult az asztalról, és most tojásszûke idõszak van).
Az egészet bekentem baracklekvárral - jó sûrû baracklekvárt fõztem, mindenféle adalékanyagtól mentesen, a színe is jó ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/12/pisko...

sponsored links

Keres?s