Piskótatekercs másképpen
sponsored links
Fényképezés után már rájöttem, hogy nem a legszerencsésebb szögbõl készítettem a fotókat. Hát még ezt is tanulnom kell, mármint a fotózást. Végre kaptam egy kamerás telefont, amivel egész jó fényképeket lehet csinálni, és önálóan fel is tudom tölteni a netre. De még ki kell tapasztalnom, mik a jó fotó mesterfogásai.
Tehát most piskótatekercset csináltam, de nem a szokásos módon, hanem kicsit csavarosabban.
Valahol a neten láttam egy felvágott tortát, amiben a hagyományostól eltérõen hosszában adta ki a tészta és a töltelék mintázatát a szelet.
Na, ilyet hogy a csudába lehet csinálni?
A facebookon benne vagyok egy gasztro csoportban, az Asztalbandában. Ott érdeklõdtem a bandatagoktól, tudja-e valaki, mi módon lehet ezt kivitelezni?
Nagyon készségesen elmagyarázták, de persze, én nem értettem. Akkor küldtek fotót is a készítés fázisairól, és már azon morfondíroztam, hogyhogy ez nekem nem jutott eszembe? Olyan egyszerû.
Tehát sütöttem egy Piskótatekercset öt tojásból (a hatodik ugyanis legurult az asztalról, és most tojásszûke idõszak van).
Az egészet bekentem baracklekvárral - jó sûrû baracklekvárt fõztem, mindenféle adalékanyagtól mentesen, a színe is jó ...