Piskótatekercs
sponsored links
Sajnálom, hogy mostanában megint kicsit elhallgattam, de nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan terveztem. A sütés-fõzés ettõl még mindennapos, csak a dokumentálás maradt el, de persze a fotó nem ;) Most van egy célom, szeptemberig szeretnék elérni egy meghatározott bejegyzés számot, remélem sikerülni fog.
Férjem kérése volt ez a sütemény, és egy nehéz napja után meg is sütöttem neki.
Hozzávalók 1 kisebb tekercshez:
3 tojás
3 ek. cukor
fél csomag vaníliás cukor
3 ek. liszt
negyed csomag sütõpor
csipet só
baracklekvár
porcukor a szóráshoz
A tojások sárgáját és fehérjét külön választom? A sárgájához adom a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habverõvel krémesre keverem, szinte habosra, mert ettõl lesz levegõs a piskóta. Hozzászitálom a lisztet, hozzáadom a sót és a sütõport. A fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztához forgatom.
Sütõpapírral bélelt tepsibe kenem, majd 170 fokon 10 perc alatt megsütöm. Picit hagyom hûlni, majd lefordítom, leveszem róla a sütõpapírt, megkenem baracklekvárral és feltekerem, majd így hagyom hûlni, kb 20 percet. Megszórom porcukorral, felszeletelem és tálalom.