Piskótatekercs, az örök klasszikus
sponsored links
Amilyen egyszerû, olyan finom, pláne friss, házi baracklekvárral?.Ha mást nem, a menzáról biztosan rémlik ez az örök kedvenc.
Egyszerûen elkészíthetõ, nem kell vele sokat foglalkozni és nagyon finom lesz a végeredmény. Bár én rendszeresen túlsütöm a piskótát?nem tudom miért, de talán még egyszer sem sikerült pont megfelelõre sütnöm. Pedig nem lenne nehéz, így nem értem én sem a miértjét.
Ez van. Mindenesetre nem kiszáradásig sütöm, így nagy probléma nincs vele, csupán annyi, hogy törik már az elsõ feltekerésnél.
Jó tanács: az elsõ feltekerés elõtt már vágjuk le a majdani két végét megformáló széleket, azok kemények és könnyebben megtörik végig a piskóta, ha rajta hagyjuk. Mint én is.
1 tekercshez:
6 tojás
6 evõkanál liszt (12 dkg)
6 evõkanál cukor (12 dkg)
baracklekvár
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.
A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet.
A csomómentes masszát sütõpapírral bélelt tepsibe terítjük.
180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütõpapírt ? még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihûlni. ( A külseje legyen a sütõpapíros.)
Ha kihûlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.
Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.
Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.
Piskóta receptek még a blogon:
BABAPISKÓTA
HAGYOMÁNYOS PISKÓTA
OLAJOS PISKÓTA
VAJAS PISKÓTA
THAI PISKÓTATEKERCS
MINTÁZOTT PISKÓTATEKERCS
Ha ízlett a piskótatekercs, csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Letölthetõ receptkártyák itt!
Egyszerûen elkészíthetõ, nem kell vele sokat foglalkozni és nagyon finom lesz a végeredmény. Bár én rendszeresen túlsütöm a piskótát?nem tudom miért, de talán még egyszer sem sikerült pont megfelelõre sütnöm. Pedig nem lenne nehéz, így nem értem én sem a miértjét.
Ez van. Mindenesetre nem kiszáradásig sütöm, így nagy probléma nincs vele, csupán annyi, hogy törik már az elsõ feltekerésnél.
Jó tanács: az elsõ feltekerés elõtt már vágjuk le a majdani két végét megformáló széleket, azok kemények és könnyebben megtörik végig a piskóta, ha rajta hagyjuk. Mint én is.
1 tekercshez:
6 tojás
6 evõkanál liszt (12 dkg)
6 evõkanál cukor (12 dkg)
baracklekvár
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.
A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet.
A csomómentes masszát sütõpapírral bélelt tepsibe terítjük.
180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütõpapírt ? még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihûlni. ( A külseje legyen a sütõpapíros.)
Ha kihûlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.
Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.
Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.
Piskóta receptek még a blogon:
BABAPISKÓTA
HAGYOMÁNYOS PISKÓTA
OLAJOS PISKÓTA
VAJAS PISKÓTA
THAI PISKÓTATEKERCS
MINTÁZOTT PISKÓTATEKERCS
Ha ízlett a piskótatekercs, csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Letölthetõ receptkártyák itt!