Piskóta sodóval, egy kicsit másképp:)
sponsored links
Ez a sütemény egyszer már szerepelt a blogon, akkor csak fotó formájában, most itt van hozzá a recept is. Amilyen egyszerû olyan finom!
A fehér piskóta csokoládémártással mindig gyerekkori emlékeket idéz bennem, talán azért, mert az egyik kedvencem volt az iskolai menzán. Bár soha nem készítettem el ebben a formában, hisz ugyanolyan úgy sem lenne, de nemrég kicsit tovább gondoltam a receptet. Nagyon finom, puha kávés piskótát sütöttem és narancsos sodóval tálaltam, ami nagyon jó választásnak bizonyult. Próbáljátok ki, ígérem, azok is szeretni fogják ezt a süteményt, akik nem rajongnak a kávéért.
Mokkakocka narancssodóval
Hozzávalók:
Mokkakocka:
Mokkakocka:
3 tojás
12 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg vaj
3 evõkanál erõs, fekete kávé (forró legyen)
1 mokkáskanál sütõpor
csipet só
Narancssodó:
2 dl narancslé (100%-os)
2 tojássárgája
8 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A vajat megolvasztom, a lisztet elkeverem a sütõporral. A tojásokat szétválasztom és a tojások sárgáját fehéredésig keverem a cukorral, majd kanalanként hozzáadom a forró kávét is, azzal is jól kikeverem. A langyos, olvasztott vajat is a tojásos masszához keverem, végül a sütõporos lisztet. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A hab egyharmadát hozzákeverem a masszához, így fellazítom vele. A maradék tojáshabot óvatosan hozzáforgatom a masszához, majd sütõpapírral bélelt tepsibe öntöm, tetejét elsimítom, hogy egyenletes legyen. Elõmelegített sütõben, közepes hõfokon kb.30 percig sütöm. Tûpróba! Amíg sül a sütemény elkészítem a sodót is.
Sodó: A tojások sárgáját cukorral, vaníliás cukorral kikeverem, a narancslevet megmelegítem. A tojásos keverékhez keverek egy-két evõkanálnyit a meleg narancslébõl, majd a tojásos keveréket hozzácsorgatom a narancsléhez. Folyamatosan kevergetve addig fõzöm, amíg kissé besûrûsödik. A tûzrõl levéve hagyom teljesen kihûlni.
A mokkakockát narancssodóval tálalom, tetejét porcukorral megszórom.