Piskóta napraforgóbél és szõlõmag- vagy ribizlilisztbõl
sponsored links
Paleo és egyéb termékek vásárlása
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db tojás
- Pici só, vagy citromlé
- 2 púpozott evõkanál napraforgóbél liszt
- 2 evõkanál szõlõmagliszt vagy ribizliliszt
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Stevia (süteményben jobban szeretem használni, mint a xukrot)
- Porxukor – a dizájnosításra
Töltelékhez, mely többféle is lehet:
- 10 dkg gesztenye
- 10 dkg finomra õrölt kókuszreszelék
- 15-20 dkg magozott mélyhûtött, pépesített nyers meggy
- Puha jászvaj (ghee) – annyi, hogy kenhetõ masszát kapjunk – kkb. 15 dkg
- Xukor vagy stevia
- 2 dl kesudió tejbe keverj el 2 evõkanál csökkentett Ch-tartalmú tápióka keményítõt, és állandóan keverve sûrítsd be
- Csavarj a masszába 1 egész citrom levét, és legalább egy nagyobb darab almát is szeletelj a krémbe
- A sütit kettévágva – kend meg, a tetejét is kend, majd szórd meg durvára õrölt dióval és almadarabokkal
- Legvégül az almadarabokat is locsold meg citromlével, hogy azok ne oxidálódjanak
- 2 dl kesudió tejjel keverj el 2 evõkanál kakaóport, majd egy evõkanál pl. NaturCookta kakaóvajat, ízlés szerinti mennyiségû eritritet
- Az almás változatot megkoronázhatod a fenti csokiöntettel
- Piskóta maglisztbõl – alaprecept - kizsírozott és darált dióval meghintett sütõedényben történt a sütés
- Töltelékkel való befejezés – a fenti 3 módszer egyikével