Piskóta napraforgóbél és szõlõmag- vagy ribizlilisztbõl

2014-04-02

sponsored links

Receptkönyvek vásárlásanapraforgóribizli0

Paleo és egyéb termékek vásárlása

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • Pici só, vagy citromlé
  • 2 púpozott evõkanál napraforgóbél liszt
  • 2 evõkanál szõlõmagliszt vagy ribizliliszt
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Stevia (süteményben jobban szeretem használni, mint a xukrot)
  • Porxukor – a dizájnosításra

Töltelékhez, mely többféle is lehet:

Gesztenyésnapraforgósszõlõspiskóta4

  • 10 dkg gesztenye
  • 10 dkg finomra õrölt kókuszreszelék
  • 15-20 dkg magozott mélyhûtött, pépesített nyers meggy
  • Puha jászvaj (ghee) – annyi, hogy kenhetõ masszát kapjunk – kkb. 15 dkg
  • Xukor vagy stevia

Almás napraforgóribizli00

  • 2 dl kesudió tejbe keverj el 2 evõkanál csökkentett Ch-tartalmú tápióka keményítõt, és állandóan keverve sûrítsd be
  • Csavarj a masszába 1 egész citrom levét, és legalább egy nagyobb darab almát is szeletelj a krémbe
  • A sütit kettévágva – kend meg, a tetejét is kend, majd szórd meg durvára õrölt dióval és almadarabokkal
  • Legvégül az almadarabokat is locsold meg citromlével, hogy azok ne oxidálódjanak

Csokoládésnapraforgóribizlis3

  • 2 dl kesudió tejjel keverj el 2 evõkanál kakaóport, majd egy evõkanál pl. NaturCookta kakaóvajat, ízlés szerinti mennyiségû eritritet
  • Az almás változatot megkoronázhatod a fenti csokiöntettel

Elkészítés:napraforgóribizli1

  1.  Piskóta maglisztbõl – alaprecept - kizsírozott és darált dióval meghintett sütõedényben történt a sütés
  2. Töltelékkel való befejezés – a fenti 3 módszer egyikével

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=12132

sponsored links

Keres?s