Piskóta készítés trükkjei
sponsored links
Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket.
Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat.
1. Abban az esetben, hogyha olyan piskótarecepttel dolgozunk, ahol külön felverjük a sárgáját, és egy másik edényben a fehérjét, és aztán a kettõt össze kell vegyítenünk, erre figyeljünk: Óvatosan forgassuk össze a habokat, nehogy összetörjenek, mert akkor lapos lesz a piskóta.
2. A lisztet a felvert tojásos krémhez ne gépi habverõvel keverjük hozzá, hanem finoman, apránként, fakanállal.
3. Mindig jól keverjük el a lisztet hogy ne legyen "lisztcsomós" a végeredmény.
4. A kész tésztát tortaformába töltjük, de figyeljünk, hogy mindig homorú alakúra húzzuk ki, hogy a kész kisült piskóta ...