Piskóta készítés trükkjei

2013-02-01

sponsored links


Korábban néhány bejegyzésben egy-két apróságot feltüntettem már a piskótával kapcsolatban, most megpóbálom összeszedni ezeket.

Már a tészta elkészítésekor is követhetünk el hibákat.

1. Abban az esetben, hogyha olyan piskótarecepttel dolgozunk, ahol külön felverjük a sárgáját, és egy másik edényben a fehérjét, és aztán a kettõt össze kell vegyítenünk, erre figyeljünk: Óvatosan forgassuk össze a habokat, nehogy összetörjenek, mert akkor lapos lesz a piskóta.

2. A lisztet a felvert tojásos krémhez ne gépi habverõvel keverjük hozzá, hanem finoman, apránként, fakanállal.

3. Mindig jól keverjük el a lisztet hogy ne legyen "lisztcsomós" a végeredmény.

4. A kész tésztát tortaformába töltjük, de figyeljünk, hogy mindig homorú alakúra húzzuk ki, hogy a kész kisült piskóta ...

Folytats a blogon ... tortadiszites.blogspot.com/2013/02/ko...

sponsored links

Keres?s