Piskóta kávézaccal és szõlõmag- vagy ribizliliszttel

2014-05-01

sponsored links

Izgatja a fantáziámat a kávézacc, mint alapanyag, amióta “kávélisztrõl” olvastam egy hírportálon. Hogy a gluténmentes kávéliszt, mely világos színû a kávébabból mely stádiumban készül és mikor?! – hát nem tudom. A kávézacc biztosan nem mérgezõ, hiszen virágtápnak is használják. Tulajdonképpen a pörkölt, darált és átfõzött kávémaradványt használtam fel. Nincs kávés mellékíze már, és készítettem belõle piskótát.

Ezt a sütit már napokkal ezelõtt elkészítettem, már el is pusztítottuk. Senkinek semmi baja nem lett tõle.

Hozzávalók és elkészítés egyben:kázaccosszõlõmagossüti0

 

  • 6 db tojás fehérjét fél citromlé hozzáadásával verj kemény habbá
  • Keverd a habhoz a paleo édesítõt – a steviát pl. süteménybe nyugodtan használhatod, hiszen ilyenkor lehet a legkevésbé mellékízt érezni, és ennek az édesítõnek a legnagyobb az édesítõ ereje
  • Az édesítést vaníliával fokozd; pl. Bourbon vaníliával is lehet, mert olyan minimális a hozzáadott cukor (3%), hogy a késhegynyi vaníliás cukorban szinte semmivel egyenlõ a mennyisége!
  • Keverd a habhoz a tojások sárgáját is
  • Ezután 6 evõkanál száraz kávézaccot adagolj a habhoz, továbbá 2 evõkanál szõlõmag- vagy ribizlilisztet
  • A tésztát zsírpapírral kibélelt sütõformába öntsd
  • Elõmelegített sütõben közepes lángon kb. 35-40 perc alatt fog a piskóta megsülni
  • Tálaláskor a piskótát megxukroztam és gyümölccsel kínáltam

kávézaccosszõlõmagossüti1kávézaccosszõlõmagossüti00


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=22548

sponsored links

Keres?s