Piskóta kávézaccal és szõlõmag- vagy ribizliliszttel
sponsored links
Izgatja a fantáziámat a kávézacc, mint alapanyag, amióta “kávélisztrõl” olvastam egy hírportálon. Hogy a gluténmentes kávéliszt, mely világos színû a kávébabból mely stádiumban készül és mikor?! – hát nem tudom. A kávézacc biztosan nem mérgezõ, hiszen virágtápnak is használják. Tulajdonképpen a pörkölt, darált és átfõzött kávémaradványt használtam fel. Nincs kávés mellékíze már, és készítettem belõle piskótát.
Ezt a sütit már napokkal ezelõtt elkészítettem, már el is pusztítottuk. Senkinek semmi baja nem lett tõle.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 6 db tojás fehérjét fél citromlé hozzáadásával verj kemény habbá
- Keverd a habhoz a paleo édesítõt – a steviát pl. süteménybe nyugodtan használhatod, hiszen ilyenkor lehet a legkevésbé mellékízt érezni, és ennek az édesítõnek a legnagyobb az édesítõ ereje
- Az édesítést vaníliával fokozd; pl. Bourbon vaníliával is lehet, mert olyan minimális a hozzáadott cukor (3%), hogy a késhegynyi vaníliás cukorban szinte semmivel egyenlõ a mennyisége!
- Keverd a habhoz a tojások sárgáját is
- Ezután 6 evõkanál száraz kávézaccot adagolj a habhoz, továbbá 2 evõkanál szõlõmag- vagy ribizlilisztet
- A tésztát zsírpapírral kibélelt sütõformába öntsd
- Elõmelegített sütõben közepes lángon kb. 35-40 perc alatt fog a piskóta megsülni
- Tálaláskor a piskótát megxukroztam és gyümölccsel kínáltam